ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ

09:20 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» το υπουργείο ζητεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να το ενημερώσει άμεσα για τα χρέη που έχει σε τράπεζες και οργανισμούς του εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων στο έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνεται ότι, Δήμοι, περιφέρειες ή νομικά πρόσωπα που έχουν συνάψει ή θα συνάψουν δάνεια με τράπεζες εξωτερικού χωρίς την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα πρέπει κάθε μήνα να αποστέλλουν στο

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενημερωτική φόρμα που θα αφορά στην παρακολούθηση των δανειακών τους συμβάσεων με βάσει ειδικούς πίνακες.

Όπως διευκρινίζεται στο σχετικό έγγραφο τα στοιχεία αυτά αφορούν στο εξωτερικό χρέος της χώρας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν αληθινά στοιχεία. Μάλιστα σε περίπτωση οποιαδήποτε παράληψης αναφοράς τέτοιων συμβάσεων τίθεται θέμα  επιβολής  σοβαρότατων κυρώσεων στους υπεύθυνους.

Οι υπόχρεοι φορείς θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα για οποιαδήποτε πρόβλημα στην πορεία εξόφλησης των εν λόγω δανειακών συμβάσεων την Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να επιλύεται άμεσα το πρόβλημα πριν καταστεί η οποιαδήποτε οφειλή ληξιπρόθεσμη.

Το υπουργείο τονίζει την ιδιαίτερη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης του με τα οικονομικά στοιχεία για την παρακολούθηση των δανειακών συμβάσεων με πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Για το λόγο αυτό έχει προχωρήσει στη δημιουργία «Γραμμής άμεσης επικοινωνίας και ενημέρωσης» στα τηλέφωνα 213.13.64.841 και 213.13.64.836 και ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων [email protected], έτσι ώστε οι φορείς να μπορούν να επικοινωνούν άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα στην πορεία εξόφλησης των εν λόγω δανειακών συμβάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα