«ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ»

Το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας δεν έχει ακόμη αποφευχθεί, λόγω της βαθύτατης ύφεσης. Με αυτό δεδομένο, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης παραδέχθηκε ότι αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα για 3-3,5 δισ. καθώς τα υπόλοιπα 8 δισ. έχουν βρεθεί.

Ο κ. Κουβέλης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ

και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012. Όσο για τα παλαιά, αυτά κατά το μέρος των 8 δισ. ευρώ έχουν βρεθεί, ενώ αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, ενώ είπε πως αν υπάρχουν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ακρότητες θα εξετασθούν. Σημείωσε δε, ότι, η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα.

«Διεκδικούμε επιμήκυνση. Τα πράγματα θα πρέπει να κρίνονται στο πλαίσιο βαθιάς ύφεσης που μαστίζουν τη χώρα μας, δεν θα έχουν τα μέτρα έτσι αποτελεσματικότητα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο χαράτσι της ΔΕΗ, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο  να υπάρξει ελάφρυνση πέραν των αυξημένων δόσεων σε ομάδες που ήδη είναι ενταγμένες στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Είπε ότι θα συζητηθεί με την τρόικα η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%, ενώ για τους δανειολήπτες δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αφαίρεση από το εισόδημα πέραν του 30% του μηνιαίου μισθού στη δόση των τραπεζών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει χαλάρωση του Τειρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα