«Ξορκίζει» συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ο Λυκούδης

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Άκαιρη», «καταστροφική», «επικίνδυνη» και αποπροσανατολιστική». Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά. Με τον τρόπο αυτό, ο Σπύρος Λυκούδης «ξόρκισε» ένα τέτοιο ενδεχόμενο και συνέχισε, όπως και οι υπόλοιποι «σκληροί» της ΔΗΜΑΡ,

να πιέζει τον Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να μην αλλάξει γραμμή το κόμμα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Σπύρος Λυκούδης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι θα ήταν «καταστροφικό να γίνει η ΔΗΜΑΡ συμπλήρωμα, προεκλογικό ή μετεκλογικό» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων πριν ή μετά τις εκλογές, χαρακτήρισε τη συνεργασία αυτή «άκαιρη», «επικίνδυνη» και «αποπροσανατολιστική» για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ίδιος θέλει την αναδιάταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς και επανέλαβε ότι ουδέποτε κάποιο όργανο του κόμματος πήρε απόφαση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Μου είναι αδιανόητο να αντιληφθώ πως έχει ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση», σχολίασε χαρακτηριστικά, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον Φώτη Κουβέλη, που την… άνοιξε την περασμένη εβδομάδα.
Πάντως, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε και εναντίον της επιστροφής του κόμματος στην κυβέρνηση, αν και επανέλαβε ότι ο ίδιος διαφωνούσε με την αποχώρηση. «Δεν μπορεί να είσαι μέσα και έξω», τόνισε, προσθέτοντας πάντως πως «η Αριστερά που δεν έχει φιλοδοξίες να διαχειριστεί τα κοινά δεν είναι χρήσιμη Αριστερά».

Keywords
Τυχαία Θέματα