ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Μέσα σε δύο εβδομάδες λουόμενοι σε ποταμούς του Μαυροβουνίου ήρθαν αντιμέτωποι με βόμβες που είχαν ριχθεί κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και δεν είχαν εκραγεί.

Τα αντικείμενα από το παρελθόν, βάρους τουλάχιστον 150 κιλών τρόμαξαν τους ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι ειδοποίησαν και στις δύο περιπτώσεις τις αρχές.

Σήμερα μέλη του Τομέα Έκτακτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών του Μαυροβουνίου απομάκρυναν επιτυχώς τη αεροπορική βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βάρους 150 κιλών από τον ποταμό Μοράτσα στην Ποντγκόριτσα.

Η βόμβα βρισκόταν σε βάθος τριών μέτρων και η

 επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας άρχισε στις 4.30 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το πρωί.

Στη συνέχεια η  βόμβα μεταφέρθηκε σε όχημα του υπουργείου Εσωτερικών και με τη συνοδεία της αστυνομίας και άλλων οχημάτων του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων μεταφέρθηκε στο βόρειο τμήμα της χώρας και θα εξουδετερωθεί σε περιοχή που δεν θα γνωστοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί δεν απομάκρυναν τους κατοίκους που ζουν κοντά στην περιοχή στην οποία εντοπίστηκε η βόμβα, αλλά απηύθυναν προειδοποιήσεις και η τροχαία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Την περασμένη Τετάρτη εντοπίστηκε άλλη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από κολυμβητές στον ποταμό Ζέτα, στο προάστιο Ρογκάμι της Ποντγκόριτσας.

Ακολουθήθηκε παρόμοια διαδικασία και η περιπέτεια έδωσε την αφορμή σε μεγαλύτερους στην ηλικία για την εξιστόρηση ιστοριών από τα μαύρα χρόνια του πολέμου.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα