ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΡΙΑ ΕΡΡΙΞΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ F-4

Νέα τροπή στην υπόθεση της πτώσης του τουρκικού αεροσκάφους έξω από τις ακτές της Συρίας στις αρχές του καλοκαιριού. Οι έρευνες δεν αποδεικνύουν ότι πίσω από τη συντριβή κρύβεται «δάκτυλος Άσαντ».

Του Γιώργου Βλαβιανού

Η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» έγραψε σήμερα ότι η έρευνα σε κομμάτια από τα συντρίμμια του τουρκικού αεροσκάφους που συνετρίβη έξω από τις ακτές της Συρίας στις 22 Ιουνίου, δεν αποδεικνύει ότι κατερρίφθη από τις στρατιωτικές

δυνάμεις της Συρίας.

Η ισχυρότερη ένδειξη ότι η Συρία είχε σχέση με τη συντριβή του αεροσκάφους ήταν η αποδοχή της ενοχής από Σύρους αξιωματούχους. Σύμφωνα με τη Ραντικάλ έγινε και χημική έρευνα στα 20 κομμάτια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή όπου κατέπεσε. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι πληροφορίες που προήλθαν από αμερικανικά ραντάρ δεν ταίριαζαν τελικώς με αυτές που παρουσιάσθηκαν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εφημερίδα «Ταράφ» έγραψε χθες ότι το F-4 κατέπεσε σε χωρικά ύδατα της Συρίας σύμφωνα με πληροφόρηση που δόθηκε από τη Νατοϊκή Διοίκηση στη Σμύρνη και βρεταννική στρατιωτική βάση στην Κύπρο. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι θεωρείται οριστικό πως το αεροσκάφος δεν έπεσε από αντι-αεροπορικά πυρά όπως ο τουρκικός στρατός ανέφερε στις αρχές Ιουλίου θεωρώνας τότε βέβαιο ότι το αεροσκάφος έπεσε από βολές των δυνάμεων της Συρίας.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα