Βοήθεια από τους Έλληνες των ΗΠΑ ζητά ο πρόεδρος του ΙΣΑ

«Αυτή η κρίση που στερεί στον άνθρωπο την υγεία του και κατ’ επέκταση τη ζωή του, είναι βαθύτατα ηθική και πνευματική. Είναι ανθρωποκτονική», τονίζει σε σημερινό άρθρο του ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έχοντας ολοκληρώσει πενθήμερη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη τονίζει ότι ζήτησε την συνδρομή της ομογένειας και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριο.

Όπως εξηγεί, έκανε αυτή την κίνηση γιατί «αφενός για τα τεράστια ανθρωπιστικά αδιέξοδα που προκαλεί η αδυναμία Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης των ανασφάλιστων και απόρων ασθενών της

Ελλάδας, αφετέρου για τα αυτοδιοικητικά θέματα που απασχολούν την κάθε τοπική κοινωνία της χώρας». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ ενημέρωσα τον Σεβασμιότατο για το μεγάλο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήσαμε, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, περιθάλποντας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο 18.000 ανασφάλιστους φτωχούς ασθενείς σε 14 μήνες.

Στο άρθρο του ο Γιώργος Πατούλης εξηγεί ότι «η Ομογένεια είναι δύναμη, δεν είναι μηχανισμός», επισημαίνοντας ότι «είναι δύναμη που μπορεί να ενεργοποιήσει, να αξιοποιήσει και να πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα των ενεργειών και των δράσεων της, μέσα από έναν άρτιο μηχανισμό». Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζει ότι «χρειάζεται υπερεπειγόντως ένας μηχανισμός, ένας απαρέγκλιτος εθνικός σχεδιασμός προαγωγής της Υγείας των Ελλήνων και όλων των πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας, πριν θρηνήσουμε μαζικά τα θύματα της οικονομικής ανέχειας και της ανθρωπιστική κρίσης που είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες και που κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα