Με έναν σπάρο δυο τριγώνια… για τον Μπερλουσκόνι

Το δικαστήριο έκρινε ότι όφειλε να του δώσει την πολυπόθητη για αυτόν αναβολή, γιατί εκτός των άλλων έχει και «εύλογο κώλυμα», ήτοι να παραστεί στις διεργασίες της Βουλής για την ανάδειξη προέδρου και του επικεφαλής της Γερουσίας. Ως εκ τούτου, η νέα δικάσιμος για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ ορίσθηκε για τις 23 Μαρτίου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του «Μίστερ TV», όμως,

ζήτησαν να μεταφερθεί η υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το δικαστήριο του Μιλάνου σε εκείνο της πόλης Μπρέσια, στην βόρεια, πάντα, Ιταλία.

Έκαναν γνωστό, παράλληλα, ότι θα ζητήσουν και την μεταφορά της δίκης «Ρουμπι Καρίμα» για την γνωστή υπόθεση «Μπούγκα Μπούγκα», από το δικαστήριο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, σε εκείνο της Μπρέσια. Αιτία, και στις δυο περιπτώσεις, «το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του Καβαλιέρε, το οποίο δεν επιτρέπει να εκδοθούν οι όποιες δικαστικές αποφάσεις με νηφαλιότητα», όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, οι δυο αυτές δίκες που θα μπορούσαν να κοστίσουν στον Μπερλουσκόνι ακόμη και την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι πρόκειται- κατά πάσα πιθανότητα- να «παγώσουν» μέχρι να αποφανθεί το ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με αν το αίτημα μεταφοράς των δυο αυτών δικών σε άλλη πόλη διαθέτει νομική βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα