ΒΛΕΜΜΑΤΑ: ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ

14:35 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Όταν δεν μπορείς να παρέμβεις στις αποφάσεις του εκλογικού σώματος μιας ξένης χώρας, σπέρνεις τον τρόμο στους δικούς σου πολίτες. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα πρωτοσέλιδα.

Ο γερμανικός Τύπος δεν κρύβει την ανησυχία του για το μετεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Η «Suddeutche Zeitung» γράφει: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι τιμωρούν τα κόμματα της διάσωσης, καθώς σοσιαλιστές και συντηρητικοί μένουν πλειοψηφία». Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» κάνει λόγο για «σκοτεινό σύννεφο και πάλι, πάνω από την Αθήνα» και

προσθέτει: «Υπενθυμίζουμε: ήταν η Ελλάδα, που προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο στην ευρωζώνη και την έθεσε σε κίνδυνο, με την κρίση χρέους της». Η Bild μιλάει για «εκλογές-σοκ» και «επικράτηση του χάους, επί της λογικής», ενώ υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα «δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα». Η Die Welt διαπιστώνει ότι «οι Έλληνες απορρίπτουν ξεκάθαρα τα κόμματα της συντήρησης και τη πολιτική της λιτότητας» και αναφέρεται στην κατακόρυφη πτώση των χρηματιστηρίων, υπογραμμίζοντας «τον κίνδυνο μιας νέας κυβέρνησης που θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα λιτότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα