ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΕΠΙΒΙΩΣΗ» ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΕΞΕΔΡΑ

08:10 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Την «επιβίωση» και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που προγραμματίζει πλήθος τηλεοπτικών εμφανίσεων και ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όσο για την «επόμενη μέρα», φέρεται να μην επιθυμεί ιδιαιτέρως τη συμμετοχή

του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.


Μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων και ομιλιών σε θεματικές εκδηλώσεις προγραμματίζει για τις δύο τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εκτιμώντας ότι δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, άλλωστε, διέκοψε εκτάκτως τις επισκέψεις του σε γειτονιές της Αττικής, «παραχωρώντας» το σχετικό …πεδίο δόξης, σε υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του κόμματός του. Και αυτή την φορά πάντως, δεν θα λείψουν οι ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μιλά τουλάχιστον σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με την τελεταία ομιλία του δε πριν από τις εκλογές να γίνεται στο Περιστέρι, περιοχή όπου -μαζί με άλλες στην Αττική- το ΠΑΣΟΚ «καταποντίστηκε» στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Στις θεματικές παρεμβάσεις του, αύριο Τρίτη μιλά σε νέους επιστήμονες στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», ενώ θα ακολουθήσει και ομιλία του σε αγρότες στην ύπαιθρο, από όπου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική της χώρας. Έτοιμα είναι και τα προεκλογικά σποτ του ΠΑΣΟΚ, που θα είναι λιτά -κατά πληροφορίες στο πρώτο τουλάχιστον θα πρωταγωνιστεί μία γραφομηχανή- διλημματικά και αποκαλυπτικά.

Στο ΠΑΣΟΚ, όμως, όπως και στα άλλα κομματικά επιτελεία, συζητείται ήδη έντονα και η επόμενη μέρα των εκλογών, με τον πρόεδρο του κόμματος να ξορκίζει οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα τον …ανάγκαζε σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Αντίθετα, προκρίνει την ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση που θα σχηματίσουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο, χωρίς την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτή.

Εναλλακτικά, ως λύση βλέπει τον σχηματισμό οικουμενικής, ή έστω τετρακομματικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, χωρίς πάντως -ει δυνατόν- την παρουσία πολιτικών και δη κορυφαίων προσώπων του ΠΑΣΟΚ σε υπουργικές θέσεις, κάτι που επαναλαμβάνει άλλωστε με κάθε ευκαιρία, αλλά και προκαλεί αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, «προτεραιότητα στην χώρα» έσπευσε να δώσει με δηλώσεις του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτιμώντας ως αναγκαία την συμμετοχή στην κυβέρνηση «ό,τι καλύτερου» διαθέτει η παράταξη σε στελεχιακό δυναμικό, ενώ πως «στην κυβέρνηση πρέπει να μπουν οι καλύτεροι», είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας παράλληλα αυτοδιάλυση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών.

Τέτοιου είδους δηλώσεις πάντως, ενόχλησαν έντονα την Ιπποκράτους, άσχετα αν ο κ.Βενιζέλος δεν θέλησε να ανοίξει μέτωπα κορυφής σε προεκλογική περίοδο, προϊδεάζοντας πάντως τους συνεργάτες του περίπου για ξεκαθάρισμα λογαριασμών την επόμενη μέρα. Αυτό, θα περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό και τους λεγόμενους παπανδρεϊκούς, ξεκινώντας ίσως από την προσπάθεια παραμέρισης του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι που εμμέσως άφησε να εννοηθεί -μετά τις αντιδράσεις γι

Keywords
Τυχαία Θέματα