ΤΑ ΣΑΜΑΡΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

08:10 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Σκληραίνει τα διλήμματα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς ενόψει της 17ης Ιουνίου.

«Με το χέρι στην καρδιά, στις 17 Ιουνίου, ο κίνδυνος της δραχμής είναι μπροστά

στην κάλπη». Με αυτή τη φράση, από τη χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προχωρά ένα ακόμη βήμα στην ανάδειξη του διλήμματος των εκλογών ή, κατ’ άλλους, του διλήμματος που, εφόσον οι πολίτες απαντήσουν όπως εκτιμά η Συγγρού, θα του δώσει τη νίκη στις προσεχείς εκλογές. «Είναι η πρώτη φορά που αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτότατος», προσέθεσε ο κ. Σαμαράς.

Μάλιστα, προς ενίσχυση της θέσης του επικαλέστηκε και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, επιχείρημα που δεν αποκλείεται να επικαλεστεί και απέναντι στον Αλ. Τσίπρα, κατά το debate μεταξύ των δύο.

«Δεν το λέω μόνο εγώ (σ.σ. για τον κίνδυνο εξόδου από τη δραχμή). Εγώ λέγομαι Αντώνης Σαμαράς, αλλά δίπλα είναι και ένας άλλος κύριος ο οποίος λέγεται Αλέκος Αλαβάνος, ο μέντορας του κ. Τσίπρα, ο πρώην αρχηγός του, ο οποίος του είπε ότι, εάν καταγγείλετε το Μνημόνιο, όπως και το εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, σημαίνει, φεύγουμε από το ευρώ. Δεν λέω κάτι το διαφορετικό. Όλος ο κόσμος το λέει. Αυτός είναι ο κίνδυνος σε αυτές τις εκλογές. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα» υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς, στην ίδια συνέντευξη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιμείνει στην προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με το «λόμπι της δραχμής» αλλά και στις καλύτερες επιδόσεις που έχει ο ίδιος έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο δημοσκοπικό ερώτημα περί καταλληλότητας Πρωθυπουργού, προκειμένου να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση. Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου ήταν μήνυμα αποδοκιμασίας και για τον αρχηγό της Ν.Δ, στο επιτελείο της Συγγρού επιμένουν ότι – αν η μάχη κερδηθεί – αυτό θα γίνει «επί προσωπικού», δηλαδή μέσω της επικράτησης του Αντ. Σαμαρά έναντι του Αλ. Τσίπρα στο ερώτημα ποιος θα ηγηθεί της χώρας στις 18 του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς θα εντατικοποιήσει τις δημόσιες και τηλεοπτικές εμφανίσεις του, κάτι που έλειψε στην προηγούμενη αναμέτρηση, και θα παίξει -εφόσον δεν υπάρξει αναδίπλωση από κάποια πλευρά- τα ρέστα του στην τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον κ. Αλ. Τσίπρα, η οποία τοποθετείται μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες.

Παρέμβαση και για φάρμακα…

Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς απηύθυνε έκκληση προς τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας, ενώ χθες Κυριακή επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό παροτρύνοντάς τον να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα