ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

08:10 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η αναβολή της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έγινε αφορμή προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει τις «δυνάμεις του Μνημονίου» για προεκλογικά παιχνίδια.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, δεν στοχοποίησε μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την προσώρας αρμόδια υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός κατηγόρησε την κυβέρνηση Πικραμμένου για «απαράδεκτη προεκλογική πολιτική υπέρ των κομμάτων που στηρίζουν το μνημόνιο». Μάλιστα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις για την αναβολή των προθεσμιών των φορολογικών δηλώσεων ως «προεκλογικό ελιγμό υπέρ των κομμάτων του μνημονίου».

Ο Γιάννης Μηλιός επισήμανε ότι οι παρατάσεις των προθεσμιών έρχονται «σε συνέχεια πρωτοβουλιών υπουργών της κυβέρνησης για συνέχιση των πολιτικών του μνημονίου ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή της «αξιολόγησης» δημοσίων υπαλλήλων».

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι εργαζόμενοι και άνεργοι την επαχθή επιβάρυνση που προκύπτει από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 € και το γεγονός ότι τους περικόπτουν μέσω του φόρου τουλάχιστον ένα μισθό ακόμη! Την ώρα που εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος που θα ελαφρύνει τους πολλούς και θα επιβάλλει στους έχοντες και κατέχοντες ό,τι τους αντιστοιχεί, οι υποτιθέμενοι «υπερασπιστές της πατρίδας» παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού», συνέχισε ο Γιάννης Μηλιός, που κατέληξε λέγοντας πως « ό,τι και να κάνουν οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας του κεφαλαίου και των μνημονίων είναι αδύνατο να αποφύγουν την απαξίωσή τους στη συνείδηση και τη ψήφο του ελληνικού λαού. Δυστυχώς γι ‘αυτούς έφτασε η ώρα του λαού».

Καμμένη γη

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στην Κουμουνδούρου δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι εδώ και ημέρες την συνεχή αναβολή των προθεσμιών για την καταβολή των φορολογικών δηλώσεων, για δύο λόγους: πρώτον, διότι όπως επισήμανε και ο Γιάννης Μηλιός, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι όσο περισσότεροι πολίτες υποβάλουν προεκλογικά τη δήλωσή τους και… μάθουν τη λυπητερή, τόσο περισσότεροι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι θα κατευθυνθούν προς τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, γιατί όπως λένε κορυφαία στελέχη του σχήματος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και σχηματίσει κυβέρνηση, τότε τα δημόσια ταμεία θα είναι άδεια λόγω της παράλυσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και έτσι, μια νεοσύστατη κυβέρνηση της Αριστεράς θα κινδυνεύει να «σκάσει στα χέρια της» μία ενδεχόμενη εσωτερική στάση πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα