ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΝΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Ποινές κάθειρξης που φτάνουν στο σύνολό τους τα 132 χρόνια μοίρασε το πενταμελές εφετείο της Αθήνας, στέλνοντας στη φυλακή εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση της κακοδιαχείρισης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.  
Οι δικαστές παρά την αντίθετη αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας έκριναν ενόχους τους εκπροσώπους των πρώην πρυτανικών αρχών Δημήτρη Κώνστα, Παναγιώτη Γετίμη και Κ. Παπαθανασόπουλο, τιμωρώντας τον καθένα από αυτούς με ποινή κάθειρξη 14 ετών. Με την ίδια απόφασή του, το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης από

10 έως 14 χρόνια σε τρεις διοικητικούς υπαλλήλους του Παντείου και δύο προμηθευτές του ιδρύματος. Αντίθετα, ομόφωνα οι δικαστές αναγνώρισαν ελαφρυντικό (πρότερος έντιμος βίος) στον πρώην  υπεύθυνο της γραμματείας, Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, με αποτέλεσμα η πρωτόδικη ποινή του να πέσει από δύο φορές ισόβια σε 25 χρόνια κάθειρξη.

Η ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης προκάλεσε σοκ στους κατηγορούμενους και έντονες αντιδράσεις στους συγγενείς τους, φωνάζοντας σε βάρος των δικαστών. Ένας μάλιστα από τους κατηγορούμενους, ο διοικητικός υπάλληλος Βλάσης Βεϊκοντής, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας, αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής για τους εντολείς τους, καθώς σκοπεύουν να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, ωστόσο οι δικαστές απέρριψαν το σχετικό αίτημα και έτσι όσοι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες οδηγήθηκαν αρχικά στα κρατητήρια και αύριο θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Από την πλευρά τους δηλώνουν διατεθειμένοι να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προσφεύγοντας στον Άρειο Πάγο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να… εξαφανιστεί η άδικη -όπως τη χαρακτηρίζουν- απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα