ΤΩΡΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΦΠΑ, ΓΙΑ Τ’ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

Σε δεύτερο ή ακόμη και τρίτο στάδιο θα διαπραγματευτεί τα εργασιακά, με την Τρόικα η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της βήμα προς βήμα επαναδιαπραγμάτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι αρχικά, θα τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης, ίσως και το θέμα του ΦΠΑ… 

Ο κ. Κεδίκογλου μίλησε στο ραδιόφωνο Βήμα Fm και επισήμανε ότι τα θέματα δεν θα τεθούν στην Τρόικα

όλα μαζί.

«Για παράδειγμα, αυτήν τη στιγμή, είναι ώριμο να συζητήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση της επιμήκυνσης του χρέους, γιατί είναι κάτι που και οι εταίροι μας έχουν αρχίσει να το συζητάνε. Μπορούμε να θέσουμε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, γιατί έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε μείωση των εσόδων, αύξηση της ανεργίας και πολλαπλασιασμό των λουκέτων στις επιχειρήσεις. Αυτά είναι ζητήματα που θεωρούμε ότι μπορούν να τεθούν και να βρούμε κατανόηση και να καταλήξουμε σε μια άλλη ρύθμιση με τους εταίρους μας» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ακόμη, ότι θα τεθεί σύντομα και το θέμα της φορολόγησης των επενδύσεων και συμπλήρωσε: «Όταν όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις, δεν μπορεί να της επιβάλουν να έχει πολλαπλάσιο συντελεστή από ό,τι έχει η γειτονική Βουλγαρία».

Όσο για το καυτό θέμα των εργασιακών, της μείωσης των μισθών και της μετενέργειας, ο κ. Κεδικογλου  είπε πως αυτά θα τεθούν σε συνάρτηση με την πορεία της οικονομίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε, τέλος, ότι με βάση τις προβλέψεις του θεράποντος ιατρού του κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός θα μπορεί να συναντηθεί με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα