ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Η Σύνοδος Κορυφής στις 28 και 29/6 στις Βρυξέλλες «θα επιτρέψει στους εταίρους της ευρωζώνης να προτείνουν επιτέλους τις διαρθρωτικές λύσεις που αναμένονται από αυτούς», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Π. Μοσκοβισί.

«Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη σύνοδο κορυφής. Αναμένεται από τους Ευρωπαίους να παρουσιάσουν επιτέλους διαρθρωτικές λύσεις και αυτές αναζητούνται», είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Η

εβδομάδα αυτή είναι μία πολύ σημαντική εβδομάδα. Πρόκειται για το εξοπλισμό της ευρωζώνης με την σπονδυλική στήλη διακυβέρνησης, ρύθμισης, την πολιτική σπονδυλική στήλη, την τραπεζική ρύθμιση, την τραπεζική ένωση που έχει ανάγκη».

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες για ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που παρουσιάζεται ως κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της ευρωζώνης. Την προηγουμένη, η Άγκελα Μέρκελ θα έχει επισκεφθεί το Παρίσι για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Το γαλλο-γερμανικό δίδυμο συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Ρώμη στο πλαίσιο της μίνι συνόδου κορυφής Ιταλίας-Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας, η οποία ήταν επίσης αφιερωμένη στην προετοιμασία της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Ρώμης, οι ηγέτες των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης προτείνοντας την αποδέσμευση 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούν στο 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα