Β. ΓΚΡΙΛΙ: Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Με την προϋπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, ο Βιτόριο Γκρίλι διαβεβαίωσε ότι η Ιταλία δεν θα αναγκαστεί να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης κατά των σπρεντ.

 Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας έσπευσε να δηλώσει, όμως, ότι «το μόνο που μας χρειάζεται είναι η εξομάλυνση της όλης κατάστασης της αγοράς, που να επιτρέψει ένα ομαλό ανακύκλωση των ομολόγων του δημόσιου χρέους μας που λήγουν».

Με αυτό

τον τρόπο, ο Βιτόριο Γκρίλι διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ζητηθεί η υπογραφή νέων μνημονίων». Υπογράμμισε δε πως το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας δεν πρέπει να αλλάξει και υποσχέθηκε πιστή τήρησή τους, λέγοντας ότι: «Δεν υπάρχουν επιπλέον προϋποθέσεις, αλλά, ενδεχομένως, μόνον μια επιβεβαίωση, διαμέσου μιας κοινής πράξης, των όσων καθορίστηκαν στο παρελθόν».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», μιλώντας για την θέση της Ιταλίας στο ευρώ, ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: «Το ευρώ αποτελεί οριστική κατάκτηση. Μια κατάκτηση οικονομική αλλά και πολιτισμού. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα