ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ

Την συνδρομή της διεθνούς κοινότητας και την προστασία από την Ε.Ε. ζητά η Κύπρος, για να «αναχαιτίσει» τις επιθέσεις της Τουρκίας.

«Στην προσπάθεια αυτή η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας θα πρέπει επιτέλους να δράσει όχι μόνο ως καρότο, αλλά και ως μαστίγιο. Μόνο τότε η Τουρκία θα πάρει τα μηνύματα που θα μπορούσαν να κάμψουν την αδιαλλαξία της», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Υπογράμμισε δε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση παραμένουν

προσηλωμένοι στον στόχο της επανένωσης της Κύπρου μέσω μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης που θα θέτει στέρεες βάσεις για την επικράτηση της ειρήνης και ευημερίας του κυπριακού λαού».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ατιμωρησία της Τουρκίας. Τόνισε, επίσης, ότι: «Μέσα στο σύστημα που ζούμε, στο οποίο το συμφέρον του ισχυρού βαφτίζεται και δίκαιο, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για το έγκλημα διαρκείας που διαπράττει στην Κύπρο, αλλά αφήνεται να αναβαθμίζει το ρόλο της και να απαξιώνει αλαζονικά την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού».

Keywords
Τυχαία Θέματα