ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ»

Σε πολύ υψηλούς τόνους εκφράστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της ιδιωτικοποίησης της Δωδώνης, από τα Ιωάννινα, στα οποία βρίσκεται.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να ξεκινήσει από την Ήπειρο την πανελλαδική περιοδεία του κατά των μέτρων και της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας

επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, την οποία πρόσφατα η Αγροτική Τράπεζα πούλησε σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με γαλακτοπαραγωγούς και εργαζόμενους στη Δωδώνη και, μετά την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις,έκανε λόγο για «ένα πρότυπο συνεταιριστικής επιχείρησης που κράτησε σε δύσκολες στιγμές όρθια μια ολόκληρη περιφέρεια, ένωσε χιλιάδες κτηνοτρόφους, κατάφερε να δώσει τη δυνατότητα εργασίας σε χιλιάδες παραγωγούς και ταυτόχρονα να δώσει πνοή στην τοπική κοινωνία».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για σκάνδαλο, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας. «Μια κερδοφόρα επιχείρηση τουλάχιστον τα τελευταία 26 χρόνια που σήμερα ξεπουλιέται σε έναν εκ των οφειλετών της και αυτό είναι ένα σκάνδαλο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Εμείς είμαστε εδώ, για να αναδείξουμε όχι μόνο το ότι δεν μπορεί κάποιοι να εκποιούν περιουσία και τα εργαλεία ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών, αλλά, ταυτόχρονα, για να δεσμευτούμε απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα επανεξετάσουμε το νόμιμο της διαδικασίας μεταφοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες, αλλά και θα αντιγράψουμε αυτό το πετυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα