ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα τα γυρίσματα του θρίλερ «The two faces o January» στην Ακρόπολη και συνεχίζονται στην Πλάκα. Για τις ανάγκες της κινηματογράφησης της βρετανικής/αμερικανικής κινηματογραφικής παραγωγής θα κλείσουν από αύριο τα καταστήματα της περιοχής (με το αζημίωτο).  

Τα γυρίσματα στην Κρήτη της βρετανο/αμερικανικής ταινίας «The two faces

of January» («Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου») ολοκληρώθηκαν και σύσσωμη η παραγωγή του φιλμ βρίσκονται στην Αθήνα για να συνεχιστούν τα πλάνα σε Ακρόπολη και Πλάκα.

Στα Χανιά προκάλεσε αίσθηση το νυχτερινό γύρισμα στο παλιό λιμάνι, όπου φωτίστηκε όλος ο Φάρος, ο κυματοθραύστης, το τζαμί και το Φρούριο Φιρκά. Εκτός από τα Χανιά γυρίσματα έγιναν στη διαδρομή από Ηράκλειο για Σητεία, σε ένα παλιό βυρσοδεψείο στην περιοχή Χαλέπα (Χανιά), όπως και στα Μαχαιράδικα. Να πούμε ότι μετά τα γυρίσματα στην Αθήνα, η παραγωγή της ταινίας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη όπου θα βρεθεί για τρεις εβδομάδες, ενώ τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στο Λονδίνο.

Μετά την Ακρόπλολη, η Πλάκα

Τα γυρίσματα στην Ακρόπολη αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα και από αύριο ξεκινούν τέσσερις περίπου ημέρες πλάνων στην Πλάκα, όπου τα περισσότερα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Το κόστος για την παραχώρηση των δρόμων στην πλακιώτικη γειτονιά αξιολογήθηκε από τη Διεύθυνση Προσόδων του Δήμου Αθηναίων γύρω στα 17.000 ευρώ. Στο εν λόγω ποσό συνυπολογίστηκε ο αποκλεισμός της περιοχής, η χρήση του ρεύματος, η εργασία, οι ημέρες εργασίας κ.λπ.

«Θα διαφημιστεί η Πλάκα σε όλο τον κόσμο»

Μιλώντας στο Matrix24.gr, o Ανδρέας, ιδιοκτήτης του Cafe Μελίνα λέει ότι τα μαγαζιά της περιοχής πρόκειται να κλείσουν για τέσσερις μέρες, ενώ η παραγωγή που περιλαμβάνει γύρω στα 120 άτομα δουλεύει πυρετωδώς για τα γυρίσματα. «Αύριο Τρίτη θα πάρουμε τα ενημερωτικά φυλλάδια από τους υπεύθυνους της ταινίας», αναφέρει ο Ανδρέας και προσθέτει: «Η ταινία θα έχει κυρίως νυχτερινές λήψεις και τα περισσότερα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Τα 17.000 ευρώ θα μοιραστούν στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών, ανάλογα με το σημείο και τη ”συμμετοχή” του καθενός. Αυτό όμως που πραγματικά είναι σημαντικό για εμάς εδώ είναι ότι μέσω της ταινίας θα διαφημιστεί η Πλάκα σε όλο τον κόσμο…».

Η ταινία «The two faces of January» με πρωταγωνιστές τον Βίγκο Μόρτενσεν, την Κίρστεν Ντανστ και τον Όσκαρ Άιζακ είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ και πρόκειται να βγει στις αίθουσες το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα