ΔΗΜΑΡ: ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ Γ.ΒΡΟΥΤΣΗ

Το θέμα των εργασιακών υπερβαίνει τον Γιάννη Βρούτση, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος. Όσον αφορά στις απολύσεις στο δημόσιο, υποστήριξε ότι τελικά, πολύ μικρός αριθμός εργαζομένων θα βρεθούν εκτός.

«Σίγουρα δεν θα υπάρχουν απολύσεις, νομίζω ότι είναι καθολική η θέση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας

στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Υποστήριξε δε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, δείχνουν ότι το δημόσιο έχει ελαφρυνθεί κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες.

Ειδικά για τα εργασιακά, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι το θέμα ξεπερνά τον υπουργό Εργασίας. Υπενθύμισε ότι όταν σε μια πρόσφατη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών είχε τεθεί το θέμα των εργασιακών, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Βρούτση και του είχε πει πως όταν έρχονται θέματα που σχετίζονται με αυτά, θα διακόπτει τη συζήτηση και θα τα παραπέμπει στους πολιτικούς αρχηγούς.

«Από τη στιγμή που το θέμα υπερβαίνει τον κ. Βρούτση, δεν είναι δυνατό να κλειστεί κάποια συμφωνία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών» δήλωσε για να συμπληρώσει ότι, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αυτά τα ζητήματα.

Υποστήριξε δε, ότι «θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα όρια ώστε να μη μπουν καν σε συζήτηση ή σε διαπραγμάτευση, γιατί στη διαπραγμάτευση κάτι θα χάσεις από αυτά».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, ακραίες απαιτήσεις και ιδεοληψίες της τρόικας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με πολιτική διαπραγμάτευση,  «επειδή η χώρα μας έχει ανάγκη τη δόση και δεν έχει τη δυνατότητα να τους πει ”γεια σας κύριοι» όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα