Τσικνίστε δωρεάν σε Βαρβάκειο και Πειραιά

Οι κρεοπώλες της Βαρβακείου συνεχίζουν και φέτος την «παράδοση» των τελευταίων ετών και μοιράζουν ψημένο κρέας στους περαστικούς στην κεντρική πλατεία του εμπορικού κέντρου επί της οδού Αθηνάς.

Στις 11:00 θα ξεκινήσουν να ψήνουν και συνολικά θα διανεμηθεί σε δημότες και επισκέπτες 1,5 τόνος κρέατος. Ο Δήμος Αθηναίων από την πλευρά του θα βοηθήσει το κέφι με την προσφορά κρασιού. Το έναυσμα της γιορτής θα δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων (στις 11.00 στην Πλατεία Κοτζιά) και στις 12.00 το μεσημέρι τη

μουσική σκυτάλη θα πάρει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Βαρβακείου, με τους Γιάννη Καραλή, Άννα –Μαρία Κάλφα και Μανώλη Σκουλά. Latin μελωδίες από την Φιλαρμονική θα πλημμυρίζουν την πλατεία Μοναστηρακίου στις 6 το απόγευμα ενώ στις 7, στο μετρό στο Μοναστηράκι η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα θυμίσει τραγούδια της παλιάς Αθήνας.

Η πόλη από τις 8 το βράδυ και μετά μπαίνει στους ρυθμούς του καρναβαλιού. Τα στενά της Πλάκας θα γεμίσουν με καρναβαλιστές από τις Μορφές ΄Εκφρασης με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια, που θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης. (Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ – Βύρωνος – Πλ. Αγ. Αικατερίνης – Πλ. Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου – Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού-Πλ. Μοναστηρακίου).

Η γιορτή και η διανομή των ψημένων κρεάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις 14.00.

Και στον Πειραιά…

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά θα εμφανιστεί σε μία πρωτότυπη συναυλία με αποκριάτικες μελωδίες στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ώρα 3.30 μ.μ.) διασκεδάζοντας τους πολίτες που θα επιβιβάζονται και θα αποβιβάζονται από τους συρμούς των τρένων. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Λυκούδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα