Τρόικα: Οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή δεν θα ξανανοίξουν

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, πάντως, η αντίδραση της Τρόικας στην Κύπρο, μετά το όχι της Βουλής των αντιπροσώπων, ήταν ακαριαία: δεν δέχονται το plan B.

Όπως είπε ο κ. Χασίκος μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής

Κεντρικής Τράπεζας μετά την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup, έγινε γνωστό ότι η τρόικα δεν δέχεται σχέδιο Β για τη διάσωση της Κύπρου και οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή «δεν θα ξανανοίξουν».

Εντωμεταξύ, κλειστές αναμένεται να παραμείνουν οι τράπεζες στη Μεγαλόνησο για άλλες δύο μέρες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων ενημέρωσης. Επίσημη ανακοίνωση πάντως, για το πότε τελικά θα λειτουργήσουν οι κυπριακές τράπεζες αναμένεται σήμερα.

Η απόφαση εκτιμάται ότι προστατεύει το τραπεζικό σύστημα από την κατάρρευση και δίνει χρόνο στην κυβέρνηση να έρθει σε νέα συμφωνία με την Ευρώπη. Το θέμα θα βρεθεί και στην ατζέντα της σημερινής σύσκεψης των Αρχηγών. Πάντως, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πάντως, συμφωνούν ότι οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν κλειστές μέχρι την εξεύρεση λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα