Τρίγωνα, τετράγωνα και νέα σελήνη

Κριός

Τα αλλεπάλληλα σκληρά τετράγωνα τόσο του Ήλιου (2/10) όσο και της Νέας Σελήνης (4/10) με Ουρανό και Πλούτωνα εξασφαλίζουν μία εβδομάδα στην πρώτη γραμμή του πολέμου, Κριέ. Ναι, δεν πρόκειται για μάχη αλλά για πόλεμο που ήδη μαίνεται και θα μαίνεται για καιρό – η ικανότητα διαπραγμάτευσής σου, όλες οι συμφιλιωτικές και ενωτικές σου προσπάθειες κρίνονται, απορρίπτονται, ακόμα και χλευάζονται αφ’ υψηλού. Παράλληλα, αυτό που πραγματικά θέλεις, είναι να τα βροντήξεις όλα κάτω και να αρχίσεις να δαγκώνεις λαρύγγια. Μην το κάνεις. Έχε το βλέμμα σου στα όνειρά σου, λέει η αστρολόγος σου,

αλλά και το τρίγωνο Ερμή – Ποσειδώνα, που ακονίζει τη διαίσθησή σου και σε σώζει από τις μεγάλες κακοτοπιές.

Ταύρος

Η προσπάθειά σου να διατηρήσεις μία όμορφη, ρέουσα, τρυφερή και συντροφική καθημερινότητα δυναμιτίζεται αυτή την εβδομάδα, Ταύρε. Εξ ίσου οξύμωρο και ειρωνικό σου φαίνεται και το πανό «εργασία και χαρά» που εδώ και καιρό έχεις αναρτήσει, ως παρηγοριά για τα κακώς κείμενα της προσωπικής ζωής σου. Η ψυχολογία σου βιώνει αλλεπάλληλες εσωτερικές, βουβές εκρήξεις ωμού θυμού και οργής κατά παντός υπευθύνου, κι αυτή την εβδομάδα πιθανόν να μην είναι και τόσο εσωτερικές αυτές οι εκρήξεις, ξέρεις – αλλά να σε ακούσει όλη η συνοικία. Σωσίβιό σου αυτή την τόσο εκρηκτική και δύσκολη εβδομάδα, οι φίλοι σου. Ή ένας/μία φίλος/η, που ξέρεις πολύ καλά ότι μόνο φιλικά δεν βλέπεις…

Δίδυμοι

Ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής, από το Σκορπιό, βαθαίνει τη σκέψη σου και την αντίληψή σου. Σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα κάνει τη διαίσθησή σου σχεδόν μαγική. Θα συμφωνήσεις πως βαθιά σκέψη και διαίσθηση αποτελούν εξαιρετικά όπλα για να αντιμετωπίσεις μία επιεικώς πυρηνική εβδομάδα. Το πανηγύρι γίνεται στον τομέα του Έρωτα και του Σεξ, ενώ η μπάλα παίρνει και τυχόν κοινά οικονομικά δούναι και λαβείν που έχεις με τον/την σύντροφό σου. Πρέπει πραγματικά να βαδίσεις σε τεντωμένο σχοινί προκειμένου να μη διαλύσεις εν μία νυκτί όσα έχεις με κόπο χτίσει κοινωνικά και οικονομικά. Θυμήσου, σε κυβερνά ο Ερμής άρα οφείλεις να βάλεις τη λογική σου πάνω από όλα.

Καρκίνος

Ναι, ασφαλώς και έχεις πλέον καταλάβει πως ο Πλούτωνας εγκατεστημένος για τα καλά στον 7ο ηλιακό σου οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών δεν είναι μόνο wine and roses. Για την ακρίβεια, δεν θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία ηλιόλουστη ημέρα της ερωτικής σου ζωής. Οι μεγάλες αλλαγές όμως (και αυτές ακριβώς πρεσβεύει ο Πλούτωνας) απαιτούν και μεγάλες θυσίες. Έτσι τα απανωτά τετράγωνα του Πλούτωνα με Ήλιο και Νέα Σελήνη, αλλά και με τη συμμετοχή του εκρηκτικού, επαναστατικού Ουρανού, σε ωθούν να αλλάξεις δραστικά και ριζοσπαστικά όχι μόνο την πατέντα επιλογής συντρόφων, αλλά ακόμα και το τι θεωρείς ουσιαστική σχέση.

Λέων

Αν ένα πράγμα χρειάζεται το Λιοντάρι – εκτός από άνευ όρων θαυμασμό και λατρεία- είναι σαφώς Όραμα. Κι όταν αυτό το βρίσκει συνδυασμένο με το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του, τότε απογειώνεται κυριολεκτικά. Αυτό είναι το ζητούμενο της εβδομάδας, Λέοντα: να εξετάσεις αν υπάρχει περίπτωση, εσύ και ο/η εκλεκτός/η της καρδιάς σου να έχετε ή να θέσετε κοινή στοχοθεσία. Αν κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση ζωής, πολύ απλά. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, διότι συμβαίνει δι’ ελέου και φόβου, μέσα από απανωτές σκληρές όψεις που σας φέρνουν όχι μόνο αντιμέτωπους τον ένα με τον άλλο, αλλά κυρίως μπροστά στον εαυτό σας και στις ευθύνες σας για την παρούσα κατάσταση.

Παρθένος

Σε μία περίοδο της ζωής σου που η ύλη και το χρήμα σε απασχολεί απίστευτα πολύ, αυτή η εβδομάδα μπορεί να σε πείσει πως το μεγαλύτερο απόκτημά σου, το μεγαλύτερο και πιο ακλόνητό σου κεφάλαιο είναι το μυαλό και η δημιουργικότητά σου. Σε μία περίοδο κυριολεκτικά φλεγόμενη για όλους μας, θα βάλεις αυτά τα δύο δώρα Θεού να εργαστούν για σένα. Δεν θα είναι ένα εύκολο ξεκίνημα, ούτε μία εύκολη πορεία – η ανταμοιβή όμως θα είναι να είσαι αυτοδύναμος/η σε μία εποχή που κάτι τέτοιο είναι σπανιότερο κι από τα κοιτάσματα ουρανίου. Επίσης, δε σου κάνει καλό να κρίνεις τον εαυτό σου και τα αποτελέσματα των κόπων σου με γνώμονα εποχές παχιών αγελάδων. This, last year….

Ζυγός

Από το ζώδιό σου, αρχικά ο Ήλιος, στις 2 του μήνα, και κατόπιν η Νέα Σελήνη στις 4, σχηματίζουν σκληρή και εύφλεκτη όψη ταυ – τετραγώνου με Πλούτωνα και Ουρανό. Η διπλωματία και η συμβιβαστικότητα, αρετές του ζωδίου σου, μοιάζουν τα μόνα όπλα που διαθέτεις εν τω μέσω ενός βίαιου κοινωνικού και οικονομικού σκηνικού, και φαντάζουν τόσο φτωχά… Δεν είναι όμως! Όσο αδύναμα ατού κι αν σου φαίνονται πράγματα όπως η ευγένεια, η ενωτικότητα, η συντροφικότητα, είναι απολύτως ικανά να σε βγάλουν στην απέναντι όχθη ζωντανό/η. Τόσο στο ευρύτερο κοινωνικό ασταθές πεδίο, όσο και στη μάχη που μοιάζει να μην έχει τελειωμό, μεταξύ του οικογενειακού σου περιβάλλοντος και του/της συντρόφου σου.

Σκορπιός

Την πολεμική αυτή εβδομάδα την υποδεχόμαστε με τον Ερμή στο ζώδιό σου, πράγμα καθόλου τυχαίο, και πολύ ευνοϊκό. Σχηματίζοντας θετική όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, κάνει τη διαίσθησή σου και την ικανότητά σου για εμβάθυνση και διαλεύκανση απλώς εξωπραγματική. Αυτό και μόνο, είναι αρκετό να σε οπλίσει με αισιοδοξία και αίσθηση δύναμης, ενώ η πραγματικότητά σου, το καθημερινό σου περιβάλλον, η εργασία, είναι τομείς που βάλλονται ανελέητα και καλούνται να αλλάξουν και να τροποποιηθούν βίαια θες δε θες. Αλλά αν κάποιος είναι μάστορας στις αλλαγές και στις μεταμορφώσεις, καθώς και στο ευγενές άθλημα της αναγέννησης μέσα από τις στάχτες του, αυτός είσαι εσύ, Σκορπιέ.

Τοξότης

Εσύ, το φιλελεύθερο πλάσμα του Ζωδιακού και το παιδί του φλερτάκια Δία, καλείσαι να διαχειριστείς συναισθήματα όπως η κτητικότητα, η ζήλια, η καχυποψία, και η επιθυμία για τον/την άλλο/η σε σημείο εσωτερικού πόνου και σύνθλιψης. Ναι, οι φίλοι σου είναι πάντα παρόντες κι έτοιμοι να σε συνδράμουν, αλλά αυτή τη φορά εσύ νιώθεις πιο μόνος/η από ποτέ. Πρέπει να στραφείς στο αξιακό σου σύστημα, πρέπει να καταφέρεις να θυμηθείς ποιος/ά είσαι πραγματικά, ώστε να μην επιτρέψεις να γίνεις έρμαιο είτε του δικού σου φλογερού έρωτα και των ενστίκτων, είτε των δόλιων σκοπών ενός/μιας άλλου/ης που μόνο αμοιβαία αισθήματα δεν έχει για σένα. Μην επιτρέψεις να σε χειριστούν, με κανέναν τρόπο – δεν είναι, άλλωστε, έτσι η αγάπη, σωστά;

Αιγόκερως

Για μία ακόμα εβδομάδα βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα, μιας και ο Πλούτωνας από το ζώδιό σου βάζει φωτιά στα όργανα, και στο Κορδελιό μπορώ να σου πω. Σχηματίζοντας σκληρά ταυ – τετράγωνα με Ήλιο και Νέα Σελήνη από το Ζυγό και με τον πάντα εκρηκτικό κι ετοιμοπόλεμο Ουρανό στον Κριό, σε φέρνει σε καταστάσεις εμπόλεμες σε ό,τι αφορά στο Σπίτι και την Οικογένεια, αλλά και τη δημόσια εικόνα σου. Όλο και εντονότερα πείθεσαι πως έχεις να κάνεις με ένα σύντροφο που βλάπτει τόσο την κοινή σας πορεία όσο και τη δημόσια εικόνα σου, και δε σου επιτρέπει να είσαι αυτός/ή που πασχίζεις να είσαι. Όλο και εντονότερα συνειδητοποιείς πως δεν έχεις την οικογένεια που θα ήθελες να έχεις – κι αν μιλάμε για την πατρική σου οικογένεια πάει στην ευχή… Αν όμως μιλάμε για την οικογένεια που έχεις εσύ δημιουργήσει, τότε, Χιούστον, έχουμε πρόβλημα!

Υδροχόος

Ο κυβερνήτης σου Ουρανός από τον Κριό, μαζί με τον Άρη στο Λέοντα και Ήλιο αλλά και Νέα Σελήνη στο Ζυγό γιγαντώνει θέματα οικονομικής διαχείρισης, πόρων, βιοπορισμού αλλά και κοινοκτημοσύνης – κι εκεί ακριβώς αρχίζουν τα βιολιά! Διότι καλείσαι εσύ, το ανεξάρτητο και ρηξικέλευθο παιδί των άστρων, να παραδεχτείς δίκια στον/στη σύντροφό σου, και ακόμα και να ακολουθήσεις, ω φρίκη, τις συμβουλές του σε ό,τι αφορά στα κοινά σας οικονομικά, ή σε θέματα κληρονομικών, διευθετήσεων με το Δημόσιο, ή αγοραπωλησιών. Όχι, δεν αρκεί να παραδεχτείς ενδόμυχα ότι μάλλον έχει δίκιο. Καλείσαι και να το υλοποιήσεις το δίκιο του, πράττοντας το σωστό και ξεπερνώντας παμπάλαιες φοβίες σου, ή και κόμπλεξ. Ο Πλούτωνας στον τομέα του υποσυνειδήτου σου άλλωστε, αυτό προστάζει. Αλλαγή εδώ και τώρα.

Ιχθείς

Δια πυρός και σιδήρου καλείσαι αυτή την τόσο εύφλεκτη εβδομάδα να αλλάξεις δέρμα μέσα στις σχέσεις σου, Ψαράκι μου. Η καθημερινότητά σου δεν θα γίνει ποτέ το λιβάδι με μαργαρίτες που πασχίζεις κάθε φορά να γίνει, όσο εσύ θυματοποιείσαι τόσο εύκολα, με το που θα το παίξει ο/η άλλος/η ατυχήσας/ασα. Η αστρολόγος σου, βέβαια, ξέρει πολύ καλά πως οι Ιχθείς μπορούν να έχουν ένα πολύ σκληρό κομμάτι της ψυχής τους που όταν το βγάζουν προς τα έξω δεν αρέσει σε κανέναν – αλλά έλα που δεν έχεις άλλη επιλογή. Θυμήσου, είσαι μεταβλητό ζώδιο, κι όπως όλοι ξέρουμε στη μακρά πορεία της εξέλιξης των ειδών, δεν επιβίωσαν ούτε οι δυνατότεροι, ούτε οι εξυπνότεροι, αλλά εκείνοι που προσαρμόστηκαν!

Keywords
Τυχαία Θέματα