Το σχέδιο της διακίνησης μαύρου χρήματος

Σύμφωνα με όσα λέει ο Ν. Ζήγρας: Ηθικός και φυσικός αυτουργός και παραλήπτης όλων των χρημάτων ήταν ο πρώην Υπουργός. Τα δε χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε αναλυτικά στον ρόλο και άλλων προσώπων που ισχυρίζεται ότι έχουν σχέση με τη ροή μαύρου χρήματος. Στο κάδρο έβαλε μεταξύ άλλων τον καταζητούμενο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, αλλά και τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σμπώκο.

Μίλησε για ραντεβού με μαύρες σακούλες που γίνονταν

πάντα νυχτερινές ώρες στα γραφεία του Τσοχατζόπουλου στην Κόμνα Τράκα και την Ομήρου. «Όλα τα ακίνητα που αγοράστηκαν ήταν επιλογή του Άκη και προέρχονταν από μαύρο χρήμα. Σε εμένα αρχικά έλεγε ότι τα χρήματα αυτά ήταν Αράβων επενδυτών. Και τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας», είπε ο Ζ’ηγρας.

Και πρόσθεσε πως πριν ομολογήσει και αρχίσουν όλοι να τον λένε ρουφιάνο είχε προσπαθήσει να πείσει τον Τσοχατζόπουλο να ομολογήσει. Το έκανε αυτό ακόμα και μέσα στη φυλακή εισπράττοντας κάθε φορά την οργισμένη άρνησή του. Και μετά άρχισε όπως ισχυρίζεται να φοβάται για τη ζωή του, ενώ και τα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα.

Ο Νίκος Ζήγρας είπε ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη γιατί ο πρώην Υπουργός του κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας στη Γερμανία όταν αρρώστησε σοβαρά, αλλά μετά κατάλαβε ότι το έκανε για να μην πεθάνει πριν προλάβει να του πει για όλους τους λογαριασμούς που είχε ανοίξει για εκείνον.

Στην έναρξη της απολογία του Ζήγρα δεν ήταν παρών ο Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε στο ακροατήριο μετά από… πρόσκληση του προέδρου να έρθει να ακούσει όσα θα πει ο συγκατηγορούμενός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα