Το πολυνομοσχέδιο «ταράζει» τη ΔΗΜΑΡ

09:05 4/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο, που σχεδιάζεται να συζητηθεί με την… κλασική πια, διαδικασία του κατεπείγοντος ήδη χωρίζει στα δύο το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, καθώς στην Αγίου Κωνσταντίνου επικρατεί διχοστασία για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα.
Εξάλλου, η έντονη εσωκομματική συζήτηση ανακύπτει σε μία φάση που η ΔΗΜΑΡ ψάχνει έτσι κι αλλιώς την στρατηγική της «επόμενης μέρας»: ποια γραμμή, δηλαδή,

θα πρέπει να ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση. Με φόντο, λοιπόν, αυτή τη γενικότερη συζήτηση που διεξάγεται στη ΔΗΜΑΡ, το πολυνομοσχέδιο ήδη διχάζει, στο παρασκήνιο, τα στελέχη του κόμματος. Καίτοι σε αυτό θα περιλαμβάνονται «άγριες» ρυθμίσεις, όπως η κατά περίπτωση «διευκόλυνση» των ομαδικών απολύσεων προκειμένου μια εταιρεία να εκκαθαρίζεται εν λειτουργία, αλλά και νέες μειώσεις εισοδημάτων, δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Αγίου Κωνσταντίνου που υποστηρίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ οφείλει να δώσει θετική ψήφο. Μεταξύ των υποστηρικτών αυτής της άποψης φέρονται να συγκαταλέγονται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά, φυσικά, και τα 174 στελέχη (τα οποία στο μεταξύ έχουν γίνει 186) που υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιχειρήματα των στελεχών για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι δυο: αφενός ότι η ΔΗΜΑΡ οφείλει να ψηφίζει όσα μέτρα συνδέονται άρρηκτα με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, αφετέρου ότι ένα «τολμηρό ναι» σε ένα τέτοιο «σκληρό» νομοσχέδιο θα αποδείξει στην πράξη τη διαβεβαίωση που παρέχει δημοσίως ο Φώτης Κουβέλης, ότι, δηλαδή, «η ΔΗΜΑΡ δεν παραιτείται από το μεταρρυθμιστικό της πρόσημο».

Στον αντίποδα, ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά και στενοί του συνεργάτες διάκεινται αρνητικά προς το πολυνομοσχέδιο, ιδιαίτερα αν αυτό περιλαμβάνει όλα όσα τόσες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη θυμίζουν στους «διαφωνούντες» της ΔΗΜΑΡ ότι «ουδέποτε ψηφίσαμε μέτρα που αφορούσαν σε απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων», ενώ επικαλούνται το «παρών» που δήλωσε η ΔΗΜΑΡ στο εργασιακό κομμάτι των μέτρων του περασμένου φθινοπώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα