O ανασχηματισμός και η μεγάλη επιστροφή των ασώτων

07:23 4/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Αν υπήρξε κάτι το οποίο προκάλεσε εντύπωση μετά τον ανασχηματισμό στα ιδιωτικά πολιτικά “πηγαδάκια” δεν ήταν άλλο από τη δηλωθείσα ξαφνική διαθεσιμότητα διαφόρων μεσαίων στελεχών, τα οποία εδώ και πολύ καιρό είχαν γυρίσει την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ για ολική επαναφορά τους στα δρώμενα, από όποια θέση, φυσικά, θα ωφελούσε την πατρίδα, αρκεί αυτή να είχε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δύναμης και εξουσίας τα οποία θα επιθυμούσαν. Ορισμένοι φαίνεται να το έχουν ήδη πετύχει, ενώ κάποιοι άλλοι το επιθυμούν διακαώς.

Παρά τη χαμηλή

αισθητική της στάσης τους – και κατ’ επέκτασην της συνολικής τους παρουσίας – τους ευχόμαστε να πετύχουν στα καθήκοντά τους για το καλό όλων μας.

Το ζήτημα, ωστόσο, για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η επαναφορά στελεχών αλλά η επανασύνδεση με την κοινωνική του βάση η οποία εστράφη τόσο δεξιά όσο – κυρίως – αριστερά.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας είδε θετικά το σύνολο των χειρισμών του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του – διότι και διεφυλάχθη η κυβερνητική σταθερότητα που είναι το ζητούμενο της πλειοψηφίας της κοινωνίας και για πρώτη φορά διατρανώθηκε η διαχωριστική γραμμή από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά ως προς μια επιλογή στην οποία η ελληνική κοινωνία στάθηκε κυρίως απέναντι για λόγους θεσμικούς, ηθικούς και πολιτικούς.

Αναφέρομαι στην χαρακτηριστική περίπτωση της ΕΡΤ και τον όλο χειρισμό από την πλευρά της ΝΔ, που κατάπληκτοι παρακολουθούσαμε για πολλές ημέρες.

Η μεγάλη πρόκληση σήμερα για το ΠΑΣΟΚ είναι να χρησιμοποιήσει την παρουσία του στην κυβέρνηση για να κάνει όλο και πιο σαφή όλα όσα το χωρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία και τη δεξιά- στην οικονομία, το κοινωνικό κράτος, τους θεσμούς, τα κοινωνικά δρώμενα – χωρίς να επαναλαμβάνει όλα τα φαινόμενα τα οποία έκαναν τους πολίτες να του γυρίσουν την πλάτη.

Σήμερα, υπάρχει μόνο ένα είδος διεύρυνσης: αυτό που αφορά την κοινωνία.

Ας είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλα εκείνα τα στελέχη τα οποία διψούν διακαώς για την προοπτική της εξουσίας.

Αντίθετα, με αξιοκρατία, σοβαρότητα, με σηκωμένα μανίκια και με τα καλύτερά του στελέχη το ΠΑΣΟΚ ας προσπαθήσει να μιλήσει για μια ακόμα φορά στην κοινωνία.

Αυτή είναι η μόνη διεύρυνση η οποία θα έχει περιεχόμενο και προοπτική.

*O Χρήστος Δρούζιας είναι μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα