ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης με τον ΣΕΒ ρίχνει τώρα το ΠΑΣΟΚ, με τις επιθέσεις -εκατέρωθεν πάντως- να παίρνουν πολεμικές διαστάσεις. Αντίστοιχο είναι το κλίμα στην Ιπποκράτους κατά του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τον No1 εχθρό. 

Τον πόλεμο που ξεκίνησε από προχθές με τον ΣΕΒ και τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο προσωπικά, κλιμακώνει

η Ιπποκράτους, κατηγορώντας ουσιαστικά τον τελευταίο ότι κρύβεται πίσω από τις πιέσεις στην τρόικα για μείωση μισθών, κάτι για το οποίο αντιστοίχως φέρεται εκείνος να είχε κατηγορήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι το συμφώνησε με την τρόικα πίσω από την πλάτη των κοινωνικών εταίρων στην χώρα. Οι δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά χθες, λίγο πριν αρχίσουν τα πυρά εκατέρωθεν με δηλώσεις επί δηλώσεων.

«Οι μάσκες έπεσαν. Οι “κύκλοι του ΣΕΒ” που είχαν την μύγα και μυγιάστηκαν -μια και ο κ.Βενιζέλος είχε μιλήσει για πίεση εργοδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων,χωρίς να κατονομάσει τον ΣΕΒ- είναι ο ίδιος ο κ.Δασκαλόπουλος», υποστήριξε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, καλώντας τον αν θέλει να δείξει τα ‘φιλεργατικά του αισθήματα’, να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μην μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο την ανανέωση κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων. Από την Ιπποκράτους δε, υπονοήθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ, καθώς οι όροι που συνόδευαν την επιστολή του ΣΕΒ προς τους κοινωνικούς εταίρους για επαναφορά του κατώτατου μισθού και παράταση των συλλογικών συμβάσεων, τις υπονομεύουν εκ των προτέρων.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε στην ουσία ότι οι θέσεις του ΣΕΒ έναντι της τρόικας, των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι ξεκάθαρες και συνεπείς», απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, υποστηρίζοντας πως «τα υπόλοιπα, προφανώς, δεν αφορούν ούτε τον ΣΕΒ ούτε τον πρόεδρό του».

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εντείνει την πολεμική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ.Γεννηματά να υποστηρίζει χθες ότι «ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση». Στην Ιπποκράτους, χαρακτηρίζουν περίπου ως φιάσκο τις επισκέψεις Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο, ενώ αντίθετα αξιολογούν ως θετικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ.Βενιζέλου σε Παρίσι και Βρυξέλλες, εκτιμώντας ότι έβαλε την ‘ατζέντα’ για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής συνθήκης. Εντείνουν δε τις προσπάθειές τους η παρουσία αυτή να αποδώσει καρπούς για το κόμμα στις προσεχείς εκλογές, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συναντά διαδοχικά σήμερα στην Ιπποκράτους τον Αντιπρόεδρο της ΚΟ του SPD Ελκε Φέρνερ και τον Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάννες Σβόμποντα.

Αμέσως μετά, ο κ.Βενιζέλος θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο δημαρχείου Ιλίου, ενώ από αύριο αρχίζει τον νέο κύκλο περιοδειών του στην περιφέρεια. Ειδικότερα, αύριο Σάββατο θα βρεθεί σε Κόρινθο, Άργος και Ναύπλιο, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι θα παραχωρήσει την πρώτη του -προεκλογικά- συνέντευξη

Keywords
Τυχαία Θέματα