Το παρασκήνιο της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινητοποίησε τα ξημερώματα όλα τα ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συνεκλήθη εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνεδρίαση συμμετείχε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η ιδέα της κατάθεσης πρότασης μομφής έπεσε κατευθείαν στο τραπέζι, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην

κοινή συνεδρίαση των οργάνων, την αρχή έκανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας. Αφού αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα από την επέμβαση στην ΕΡΤ, αλλά και από τις πληροφορίες περί τις συζητήσεις κυβέρνησης-τρόικας, ελήφθη η απόφαση για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, όπως προέκυψε από τα όσα υποστήριξαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στη συνεδρίαση του προεδρείου συμμετείχαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος βούτσης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Νέα συνεδρίαση

Ο συναγερμός που έχει ηχήσει στην Κουμουνδούρου δεν έχει ακόμη… λήξει. Έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει αύριο νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφασιστεί η κεντρική «γραμμή» αλλά και όλα τα ζητήματα στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν την κριτική τους προς την κυβέρνηση οι βουλευτές που θα λάβουν το λόγο στην τριήμερη διαδικασία της συζήτησης επί της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα