Το νέο Μεσοπρόθεσμο στο Μαξίμου

Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την κάλυψη του δημοσιονομικού αλλά και του χρηματοδοτικού κενού, ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τις οριστικές προτάσεις του για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ενώ θα επιδιώξει να αποδείξει ότι μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή» για το θέμα των πλειστηριασμών.

Το σχέδιο προβλέπει τη σταδιακή επαναφορά στις αγορές για βραχυπρόθεσμο δανεισμό (με έκδοση ομολόγων) το 2014 και

συνδέεται με την Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών στην τρόικα σε ένα μήνα από σήμερα.

Βασική προϋπόθεση να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013 και θετικός ρυθμός ανάπτυξης στις αρχές του 2014, ώστε να αρχίσει και η αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Στόχος είναι να πείσει η Αθήνα τους δανειστές της ότι θα μπορέσει, έστω και σταδιακά, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις πληρωμής τόκων, ύψους 11 ως 12 δισ. ευρώ ετησίως, στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό στις δικές τις δυνάμεις.
Πρόκειται για ένα υπεραισιόδοξο σενάριο, με βασικό αγκάθι στην πορεία για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, την είσπραξη του φόρου εισοδήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα