Στουρνάρας: Εν λειτουργία εκκαθάριση για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ

14:54 4/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Γ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο «αφήνει μεγαλύτερη αξία στο δημόσιο απ’ ό,τι η πτώχευση» και σημείωσε: «Πιστεύουμε πως ορισμένα κομμάτια των επιχειρήσεων αυτών έχουν αξία».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της βόρειας Ελλάδας, ενόψει της ΔΕΘ,

ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τα θέματα που τους απασχολούν με πρώτο αυτό της ρευστότητας.Συγκεκριμένα, έθεσαν θέμα εγγυημένων τραπεζικών επιταγών προκειμένου να εξασφαλίσουν προσωρινή ρευστότητα στις επιχειρήσεις τους.

Επίσης, ζήτησαν να υπάρξει ρύθμιση για παλαιότερες οφειλές στην εφορία ενώ ικανοποιήθηκε αίτημά τους για μεταφορά αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η διαπραγμάτευση για την αμυντική βιομηχανία

Στο μεταξύ, την κάθετη αντίδραση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η απαίτηση της τρόικας για ξαφνικό θάνατο των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ. Αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει στο σενάριο της διάσωσης τμήματος της αμυντικής βιομηχανίας και της ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ για την οποία φαίνεται ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά σημείωσε από τη Βουλή πώς «ετοιμάζουμε την αντίδραση και την απάντησή μας και σύντομα θα τη δείτε. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» την ίδια στιγμή που στον άξονα Μαξίμου – Υπ. Οικονομικών – Πενταγώνου εξετάζονται διαφορετικά σενάρια που θα εκτιμηθούν ως πειστικά από την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας αναμένονται στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει, με κάθε κόστος, την… εξαέρωση των αμυντικών βιομηχανιών όχι μόνον για οικονομικούς λόγους (σ.σ. το Υπ. Οικονομικών επιμένει ότι σε βάθος χρόνου το οικονομικό όφελος από την αναδιάρθρωση εν λειτουργία θα είναι μεγαλύτερο του λουκέτου) αλλά και για κατ’ εξοχήν πολιτικούς καθώς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πολιτικής καταγγελίας για διάλυση της άμυνας της χώρας.

Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή για το ζήτημα το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το κύριο εμπόδιο στην ομαλή ολοκλήρωση του νέου κύκλου αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα