ΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

Οι σφοδρές πυρκαγιές στο Κολοράντο (δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες) που προκλήθηκαν λόγω του καύσωνα και της ξηρασίας, ανάγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν περίπου 1.000 σπίτια και να απομακρύνουν 11.000 κατοίκους.

Η μεγαλύτερη φωτιά που εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου ξέσπασε στο εθνικό πάρκο Ουάλντο Κάνιον, δυτικά της πόλης Κολοράντο Σπρινγκς, 100 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Ντένβερ. Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, η φωτιά έχει καλύψει 1.000 εκτάρια και επεκτείνεται, ενώ ο υδράργυρος δεν έχει πέσει κάτω από τους 39 βαθμούς. Παράλληλα,

1.050 σπίτια εκκενώθηκαν σε περιοχές γύρω από το Ουάλντο Κάνιον και 11.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους για να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Περίπου 400 πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στην πολιτεία για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές, που μέχρι τώρα δεν έχουν προκαλέσει ζημιές στις υποδομές. Στην γειτονική Γιούτα, τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο 23/6. Περίπου 20 πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή στις ΗΠΑ, κυρίως στα δυτικά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα