ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ E-VISAS ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Tην απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης Visa Schengen, ζήτησαν οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας από την Κομισιόν στο πλαίσιο  της συνεδρίασης της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ηράκλειο.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Θέμα της συνεδρίασης ήταν «Το μέλλον των μεταφορών και του τουρισμού στην Ευρώπη: H περίπτωση της Ελλάδας». Όπως επισήμανε ο Σύνδεσμος των Τουριστικών Γραφείων της Ελλάδας

(ΗΑΤΤΑ) το υπάρχον σύστημα δεν αποτρέπει την παράνομη μετανάστευση, αλλά τους δυνητικούς τουρίστες προτείνοντας τη δημιουργία και λειτουργία μιας ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (electronic data base for e-visas), στην λειτουργία της οποίας τα τουριστικά γραφεία και οι tour operators θα έχουν την ευθύνη διακίνησης των τουριστών.

Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν, σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο του ΗΑΤΤΑ, Γιάννη Παπαδάκη, το ενδιαφέρον τους για το σύστημα e-visas και επιβεβαίωσαν την ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια τάση για ανάληψη πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των ταξιδιωτών (ενδιαφέρον το οποίο εκφράστηκε και στην ανακοίνωση της πρόσφατης σύσκεψης των G20 στο Μεξικό).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Brian Simpson, εξέφρασε, την ανάγκη και τη βούληση για ευρύτερη, περαιτέρω συνεργασία, με την ελληνική πλευρά με βασικό άξονα την άρση των αντικινήτρων για την τουριστική ανάπτυξη στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού και της συνεργασίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα