Το Smartphone σας θα …αυτοκαταστραφεί

Απευθύνεται σε εργαζομένους σε κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες που συνεργάζονται με αυτές ως contractors.

Σε επιστολή του προς την αμερικανική FCC (Federal Communications Commission) o Μπρους Όλκοτ, σύμβουλος της Boeing, κάνει λόγο για μία συσκευή που αναπτύσσεται για λογαριασμό, πέραν κυβερνητικών υπηρεσιών, και εταιρειών που εργάζονται με φορείς «οι οποίοι σχετίζονται με την άμυνα και την εθνική ασφάλεια», με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι επικοινωνίες των εργαζομένων τους θα είναι ασφαλείς.

«Η συσκευή θα προωθηθεί έτσι

ώστε τεχνικές και επιχειρησιακές πληροφορίες σχετικά με αυτήν δεν θα γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό» σημειώνεται σχετικά.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέσω των αρχείων της FCC, το τηλέφωνο της διάσημης εταιρείας του χώρου της αεροναυπηγικής βιομηχανίας φαίνεται να υποστηρίζει δύο κάρτες SIM και να συνεργάζεται με δίκτυα GSM, WCDMA και LTE. Επίσης, διαθέτει δυνατότητες Bluetooth και WiFi, ενώ φέρει και HDMI port.

Βάσει του κατασκευαστή, κάθε προσπάθεια παραβίασης του καλύμματος της συσκευής θα ενεργοποιούσε λειτουργίες που θα διέγραφαν τα δεδομένα και το λογισμικό που περιέχεται σε αυτήν, καθιστώντας την μη λειτουργική».

Επίσης, δεν υπάρχουν στο κινητό τμήματα που χρειάζονται service, καθ κάθε προσπάθεια για service ή αντικατάστασή τους θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της συσκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα