Το CAS τρομάζει τη Superleague

Οι έχοντες καλή μνήμη θυμούνται ότι το καλοκαίρι η Λίγκα πήρε, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΠΟ, την απόφαση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών (σύμφωνα με το σχέδιο οι ομάδες στη Superleague θα γίνουν από την επόμενη σεζόν

18) κάτι που, κατά πληροφορίες, δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν αφού το πρωτάθλημα είχε ήδη αρχίσει.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θεωρώντας τη συγκεκριμένη απόφαση παράνομη, κινήθηκε νομικά και προσέφυγε στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) με στόχο να προσβάλλει την αναδιάρθρωση και να βρει ισχύ η αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος που έκανε λόγο για τρεις υποβιβασμούς.

Αξιόπιστες νομικές πηγές έλεγαν στο matrix24.gr ότι οι «πράσινοι» έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να δικαιωθούν αφού η παραβίαση του ΚΑΠ και του αθλητικού νόμου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αν και οι αποφάσεις του CAS έχουν καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, η Superleague και η ΕΠΟ οφείλουν να τις σέβονται και να τις εφαρμόζουν αφού γι’ αυτό έχουν δεσμευτεί εγγράφως.

Η μοναδική περίπτωση να μην προχωρήσει το θέμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να αποσύρει την προσφυγή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στα γραφεία των ΠΑΕ εσχάτως κυκλοφορεί το… αστείο ότι οι «πράσινοι» θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που έστησαν εννοώντας ότι πλέον δεν είναι απίθανος ακόμα και ο υποβιβασμός του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες της «πράσινης» ΠΑΕ δείχνουν να εμμένουν στην απόφασή να στηρίξουν την προσφυγή τους εκτιμώντας ότι η ομάδα τουλάχιστον δεν θα κινδυνεύσει και ότι η υπόθεση δεν θα εξελιχθεί σε σύγχρονη τραγωδία για το τριφύλλι.

Αν το CAS αποδεχθεί την προσφυγή, τότε το δρόμο προς την Football League θα πάρουν τρεις ομάδες και ο σχετικός ανταγωνισμός, που είναι ήδη μεγάλος, θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα