Το φωτορεπορτάζ του Σβόμποντα στην Αθήνα του Μνημονίου

Το matrix24.gr σας ενημέρωσε χθες για την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», στο πλαίσιο της έναρξης διαλόγου μεταξύ των προοδευτικών χωρών του Νότου για να βρεθεί μία εναλλακτική, προοδευτική απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα

για λίγες ώρες ειδικά για την περίσταση. Και, εκτός των όσων είπε για την ανάγκη να «χαλαρώσουν» οι πολιτικές λιτότητας και να εμπλουτιστούν με κονδύλια για την ανάπτυξη και για νέες επενδύσεις, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμα σι τη σκληρή πραγματικότητα στην Αθήνα. Έτσι, χθες, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανέβασε μία φωτογραφία από το κέντρο της Αθήνας, την οποία απαθανάτισε πηγαίνοντας προς την Τεχνόπολη στο Γκάζι, για την εκδήλωση «South in talk». «Closed shops and poverty in Athens. We need to help to stop the recession and its spreading», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, ανεβάζοντας μια εικόνα παρακμής στην Αθήνα του Μνημονίου. «Κλειστά μαγαζιά και φτώχεια στην Αθήνα. Πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να αναχαιτιστεί η ύφεση και η εμβάθυνσή της», είναι η ελληνική μετάφραση του σχολίου του Χάνες Σβόμποντα για μία φωτογραφία, απ’ αυτές που επιβεβαιώνουν το ρητό «μια εικόνα, χίλιες λέξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα