ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΣΚ

08:45 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Την τιμητική τους έχουν αυτό το σαββατοκύριακο οι βιβλιοφάγοι και οι λάτρεις του βινυλίου. Στο Ηρώδειο, η παραδοσιακή μουσική γιορτάζει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εγκαίνια για το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο που θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 του μήνα. 130 περίπτερα, 150 Έλληνες εκδότες, περισσότεροι από 50.000 τίτλοι βιβλίων θα «χορτάσουν» ακόμη και τον πιο αδηφάγο βιβλιόφιλο. Το φετινό φεστιβάλ –τα εγκαίνια γίνονται

απόψε στις 8:00 μμ- είναι αφιερωμένο στο θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων. Γι’ αυτό το λόγο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ζαππείου θα εκτίθενται σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης σπάνια βιβλία που κυκλοφόρησαν από το 1956 έως και σήμερα.

INFO: Στο Ζάππειο, έως τις 23/09, ώρες λειτουργίας 18.00-22.30 (Δευτέρα έως Πέμπτη), 18.00-23.00 (Παρασκευή & Σάββατο), 11.00-22.30 (Κυριακή)

Συναυλία στο Αστεροσκοπείο

Η βέλγικης καταγωγής πιανίστρια Elke Robersscheuten και ο τσελίστας Άγγελος Λιακάκης μας ταξιδεύουν από τη Μακεδονία μέχρι τ’αστέρια ερμηνεύοντας έργα των Joseph Jongen, Νίκου Σκαλκώτα, August De Boeck και Cesar Franck, σε μία σπάνια συναυλία στο Αστεροσκοπείο, με θέα την Ακρόπολη.

INFO: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο. Στις 20:30, είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ

Στο πλαίσιο του τοπικού Φεστιβάλ στο Χαλάνδρι ο Παύλος Παυλίδης –άλλοτε ψυχή των γκρουπ Μωρά στη Φωτιά και Ξύλινα Σπαθιά- στήνει ένα live παρέα με τους B-Movies (Τάσος Δεληγιάννης, Θανάσης Τζίνγκοβιτς, Ορέστης Μπενέκας, Αλέκος Σπανίδης) και υλικό από τα άλμπουμ της σόλο πορείας του. Μελωδικός, μελαγχολικός αλλά και ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός ο ταλαντούχος μουσικός ανοίγει στα live του ένα παράθυρο στον κόσμο της –υπερβατικής πολλές φορές- μουσικής φαντασίας του.

INFO: Στο Θέατρο Ρεματιάς, στις 21.00, εισιτήρια 15 & 12 (φοιτητικό, άνεργοι) ευρώ

Πάρτι με βινύλια

Το Vinyl Microstore, το αγαπημένο μαγαζί της Διδότου, υποδέχεται τη νέα σεζόν με μια ανακαίνιση-εξπρές, νέες παραλαβές συνεργασίες-memorabilia και την καθιέρωση ενός “vm” event σε μηνιαία βάση που θα φιλοξενείται σε διάφορους χώρους της Αθήνας! Αυτό το Σάββατο, ραντεβού στον ακάλυπτο της Cantina Social, για ένα party με surprise dj set που δε θα απογοητεύσει κανένα

INFO: Cantina Social, Λεωκορίου 6, Ψυρρή, στις 22:00. Είσοδος ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Μνήμη και παράδοση δίνουν τα χέρια στο Ηρώδειο σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελισάβετ Παπαγεωργίου, που έχει συνδέσει το όνομά της με ξεχωριστά μουσικά γεγονότα στο Ηρώδειο τα τελευταία χρόνια. Ο μεγάλος δάσκαλος και ερμηνευτής της ελληνικής μουσικής Χρόνης Αηδονίδης, πλαισιωμένος από αυθεντικά παραδοσιακά συγκροτήματα, που θα έρθουν ειδικά για την συναυλία στην Αθήνα, από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θράκη, αλλά και τους μαθητές του, θα μας προσφέρει μια περιήγηση στην ιστορία και την μουσική παράδοση της Θράκης, στα

Keywords
Τυχαία Θέματα