ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ… ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

08:35 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει βουλευτές του στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών, με κορυφαία στελέχη του να παραδέχονται ότι πλέον, το κόμμα προσχωρεί στις πρακτικές της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θέλει να… γίνει κυβέρνηση.

Παρότι σε πολλές περιπτώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοίξει πόλεμο με την Αστυνομία και έπειτα από πολλές κινητοποιήσεις κατήγγελλε «κράτος καταστολής»

και «αστυνομική αυθαιρεσία», χθες η Κουμουνδούρου εκδήλωσε τη συμπαράστασή της στα αιτήματα των ενστόλων, περί μη περικοπής των ειδικών μισθολογίων τους. Χθες το μεσημέρι, το γραφείο του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν οι εκπρόσωποι των σωματείων των  αστυνομικών και ο Αλέξης Τσίπρας εκδήλωσε τη συμπαράστασή του στον «δίκαιο αγώνα τους» και κατήγγειλε την «πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης». Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε με νόημα ότι «οι ένστολοι είναι κομμάτι του λαϊκού κινήματος».

Το απόγευμα, στη συγκέντρωση των ενστόλων στο Καλλιμάρμαρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη του, αφού παραβρέθηκαν εκεί -μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων- περισσότεροι από 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο «τομεάρχης» Δημόσιας Ασφάλειας, Δημήτρης Τσουκαλάς, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανόλης Γλέζος, η Ρένα Δούρου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κ.α. Μάλιστα, ορισμένοι εκ των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωσαν και το πανό των ενστόλων, στην πορεία που ακολούθησε, προκαλώντας αίσθηση και ποικίλα σχόλια.

Κυβερνητική πορεία

Επισήμως, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι βλέπουν τους ενστόλους -και δη τους αστυνομικούς- ως «μία ακόμη κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία που πλήττεται βάναυσα από τη στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης». Ανεπισήμως, ωστόσο, με δεδομένο ότι πολλές φορές οι σχέσεις της Κουμουνδούρου με τα Σώματα Ασφαλείας έχουν βρεθεί στην κόψη του ξυραφιού, στελέχη του κόμματος αναγνωρίζουν ότι το «κυβερνητικό κοστούμι» που θέλει να φορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπαγορεύει και άλλες υποχρεώσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αν δεν ήμαστε κόμμα εξουσίας, είναι σαφές ότι δε θα βρισκόμασταν στο Καλλιμάρμαρο», ομολογεί στο matrix24.gr κορυφαίος παράγοντας της Κουμουνδούρου, καίτοι για τον ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε… περίπου ανακουφιστικά το γεγονός ότι το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων έδωσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Αντίδραση ΝΔ

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, προσέλκυσε την προσοχή και τα δηλητηριώδη σχόλια της ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας  “ανακάλυψε” σήμερα (σ.σ. χθες) και την Ελληνική Αστυνομία. Παίζει άλλο ένα παιχνίδι δημαγωγίας. Είναι ο ίδιος  που προεκλογικά υποσχόταν την  κατάργηση και τον αφοπλισμό της. Και είναι το κόμμα του που έβριζε τους αστυνομικούς σαν “διεφθαρμένους” και “ανεύθυνους”», σημείωσε σκωπτικά το γραφείο τύπου της ΝΔ.
Πάντως, στη χθεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρώην αστυνομικός και νυν βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος, μάλιστα, άφησε

Keywords
Τυχαία Θέματα