ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΣΚ;

Ένα σαββατοκύριακο με ξενύχτι στο Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ενόψει Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, κινηματογραφικό μαραθώνιο στο Άστυ και εμβληματικές rock επιτυχίες σε αμπαλάζ μουσικής δωματίου.

Παρασκευή 18/05

Πολύ

special φωτογραφική έκθεση

Η φωτογραφική ομάδα pragma παρουσιάζει τις στιγμές που τη σημάδεψαν από τους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics στην Αθήνα, 25 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2011. Υπό την αιγίδα των Special Olympics Hellas και Special Olympics International. Αυτή την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 τελειώνει, οπότε σπεύσατε.

INFO: Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Είσοδος Δωρεάν

Δημόσιο Σήμα the sequel

Δραστήριες ομάδες πολιτών (ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά, Ενωτική Πρωτοβουλία Κατοίκων «Δημόσιο Σήμα), εθελοντικές οργανώσεις, όπως οι atenistas, το αρχιτεκτονικό γραφείο doxiadis+, κάτοικοι της περιοχής του Κεραμεικού ένωσαν πέρσι τις δυνάμεις τους με σκοπό να αναδείξουν το χώρο που περιβάλλει την περιοχή του Δημοσίου Σήματος, του σημαντικότερου δημοσίου νεκροταφείου της αρχαιότητας. Ένα ερειπωμένο οικόπεδο, γεμάτο μπάζα και σκουπίδια έγινε με τη συμβολή και την προσωπική εργασία τους ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος, από εκείνους που τόσο έχει ανάγκη η Αθήνα. Έναν ακριβώς χρόνο μετά η πρωτοβουλία συνεχίζεται με τον «κενό χώρο» στη συμβολή των οδών Λεωνίδου και Σαλαμίνος να καθαρίζεται εκ νέου από μπάζα γκρεμισμένων και καμένων κτιρίων και να παραδίδεται ξανά στην πόλη. Οι κάτοικοι και οι οργανώσεις παρουσιάζουν σήμερα το απόγευμα τι κατάφεραν χάρη στην πρωτοβουλία τους και καλούν τους πολίτες να διεκδικήσουν το δημόσιο χώρο που ανήκει σε όλους.

INFO: Στη συμβολή των οδών Λεωνίδου & Σαλαμίνος στο Μεταξουργείο

Σάββατο 19/05

Μια νύχτα στο Μουσείο

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (19/05) και η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/05) υπήρξαν πέρσι μια αποκάλυψη για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Το κοντέρ επισκεψιμότητας κατέγραψε ούτε λίγο ούτε πολύ 18.500 φιλοπερίεργους πολίτες που έσπευσαν να ξενυχτήσουν ανάμεσα στα σπουδαία εκθέματα. Με αυτό το πολύ αισιόδοξο δεδομένο το Νέο Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος –όπως και τα περισσότερα μουσεία της χώρας- στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με διευρυμένο ωράριο από τις 8:00 π.μ έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα (με ελεύθερη είσοδο μάλιστα από τις 20:00 ως τα μεσάνυχτα). Στις 21:30 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει συμφωνίες των Mozart και Haydn, συμβάλλοντας κατά τι στο εορταστικό πνεύμα.

INFO: Στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, από 8.00π.μ έως τα μεσάνυχτα, περισσότερα στο http://www.theacropolismuseum.gr

Η νύχτα του Pecha Kucha

Αυτό το  Σάββατο οι επισκέπτες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή βραδιά, με ένα ιδιαίτερο Pecha Kucha (Τι είναι τα Pecha Kucha Nights; Είναι ένας διαφορετικός τρόπος παρουσίασης της σκέψης και του έργου ανερχόμενων δημιουργών από διαφορετικούς χώρους όπως: αρχιτεκτονική, δημοσιογραφία, θετικές επ

Keywords
Τυχαία Θέματα