Κερδισμένοι και οι δανειολήπτες και οι τράπεζες

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει ότι «η βασική τομή που κάνει η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς είναι η εξωδικαστική κάλυψη μιας σειράς πολιτών, που αδυνατούν να αποπληρώσουν το δάνειο, με μια βασική προϋπόθεση, την καταβολή μίας μίνιμουμ δόσης».

Ο κ.Χατζηδάκης τόνισε ότι εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί

δεν ήθελαν να γίνουν οι «yes men» αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να γίνουν «ήρωες της μίας εβδομάδας ή του ενός μηνός».

Ακόμη υπογραμμίζει πως ο στόχος της κυβέρνησης στο εξής αποτελεί η σταδιακή απαλλαγή από το μνημόνιο, αφού η παραμονή στο ευρώ έχει πλέον εξασφαλιστεί. Ειδικότερα εστιάζει στην επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, τη συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών, τη λήψη απόφασης για την εξυπηρέτηση του χρέους και την επίτευξη θετικών αναπτυξιακών ρυθμών εντός του 2014.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Χατζηδάκης απορρίπτει τα εν λόγω σενάρια. Μάλιστα επιτίθεται στην Κουμουνδούρου, καταλογίζοντάς της ότι «έχει κατακτήσει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ λαϊκισμού, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια».

Τέλος παραδέχεται, με αφορμή το «φαινόμενο Λιάπη», ότι το πολιτικό σύστημα έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κρίση αξιοπιστίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα