Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα…

Ερωτηθέντες κατά πόσο έχουν επηρεάσει τις καταναλωτικές τους δαπάνες οι φορολογικές τους υποχρεώσεις, πάνω από οκτώ στους δέκα (86%) απάντησαν «πολύ»/«αρκετά» και το 8% «λίγο». Επιπλέον, δύο στους τρεις (67%) υποστήριξαν ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες για ένδυση και υπόδηση, ενώ το 35% έχει βάλει «μαχαίρι» και σε παραδοσιακά ανελαστικά έσοδα, όπως αυτά που αφορούν τα είδη διατροφής.

Παράλληλα, το 45% των Θεσσαλονικέων εξακολουθεί να «τραβάει» χρήματα από τις αποταμιεύσεις ή να χρεώνεται όλο και περισσότερο (σταθερό ποσοστό σε σχέση με τον Μάρτιο 2013), ενώ το 43% δηλώνει ότι τα «βγάζει

πέρα ίσα-ίσα» με τα εισοδήματά του (σε σχέση με το 45% τον Μάρτιο).

Παρόλα αυτά, εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξοι σε σύγκριση με τον μέσο εθνικό όρο (με τον δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη στις -50 μονάδες, έναντι -72 στο σύνολο της χώρας), τόσο σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του οικογενειακού τους εισοδήματος στο επόμενο δωδεκάμηνο, όσο και την πορεία της απασχόλησης και της ανεργίας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας “Βαρόμετρο ΕΒΕΘ”, που διενεργεί το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), σε συνεργασία με την “Palmos Analysis”, κάθε Μάρτιο και Σεπτέμβριο, σε δείγμα 1.500 ερωτώμενων (800 επιχειρήσεων/700 καταναλωτών).

Keywords
Τυχαία Θέματα