Από Υγεία και ΟΤΑ το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, «θα προέλθει από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τους ΟΤΑ».

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε δε, όσον αφορά την κινητικότητα στους ΟΤΑ ότι θα υπάρξει και ενδοδημοτική κινητικότητα, με μετακινήσεις από υπηρεσίες του ίδιου δήμου που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις, όπως έχει προτείνει και η ΚΕΔΕ.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου

Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ενδοδημοτική κινητικότητα δίνει και το στίγμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στο Δημόσιο, καθώς και την επιβεβαίωση των όσων έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

Οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων

Στο κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης έγινε συζήτηση για την εκκρεμότητα των 1349 διοικητικών πανεπιστημιακών για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε ότι έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, είτε μέσω της απογραφής είτε μέσω πειθαρχικών κυρώσεων.

Επιπρόσθετα έγινε μια πρώτη κουβέντα και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας για το οποίο έχει ζητηθεί από την τρόικα δίμηνη παράταση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Στουρνάρας: «Η Κυβέρνηση δεν θα δεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν και τις προσπάθειες του Ελληνικού Λαού»

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει αδιέξοδο με την τρόικα και αν οδηγούμαστε σε πολιτική διαπραγμάτευση, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο. Η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη, αλλά συνεχίζεται κανονικά. Και η δουλειά μας κανονικά. Τώρα, βέβαια, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν και τις προσπάθειες του Ελληνικού Λαού, αλλά κυρίως και τη βελτίωση όλων των δεικτών που έχουμε στην Ελληνική Οικονομία. Επενδύσεις, ξένο ενδιαφέρον, spreads και λοιπά».

Keywords
Τυχαία Θέματα