Θέμα μηνών οι εκλογές, εκτιμά ο Καρατζαφέρης

Για το χρόνο τον εκλογών ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι: «Γίνεται πλέον κατανοητό εις όλους, ότι αυτό το "ναι σε όλα" ότι δεν οδηγεί πουθενά. Είναι ευδιάκριτη λοιπόν η διάθεση, να ασκηθεί μια διαφορετική πολιτική. Η κάθε εποχή έχει τα δικά της "συνοδά στοιχεία". Εκτιμώ ότι εκλογές, θα έχουμε σύντομα -από 2 έως 6 μήνες- αναλόγως των εξελίξεων, ή ενδεχομένου "ατυχήματος". Τότε λοιπόν, ο κάθε ένας από μας θα πρέπει

να πάρει θέση. Υπάρχουν κόμματα της κεντροδεξιάς που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρέπει να γίνει κυβέρνηση και συμπράττουν σε κάποιο βαθμό, σε κάποια επίπεδα μαζί του. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την πολιτική».

Για την επεναπροσέγγιση του με τη ΝΔ ισχυρίστηκε: «Κατ΄αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν κάνω κανένα άνοιγμα προς την ΝΔ, ούτε επιθυμώ να επιστρέψω στη ΝΔ. Συμπράττω όμως σε μια ενδεχόμενη αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής. Δηλαδή, εάν έρθουν σε μια πολιτική που θα είναι πιο κοντά στις προτάσεις που έχω κάνει ήδη από το 2012. Εάν έρθουμε σε εκείνη την πολιτική και διακρίνουμε πότε πρέπει να πούμε "όχι" και πότε "ναι", τότε είμαι έτοιμος να συμπράξω σε αυτή την κατεύθυνση. Διευκρινίζω πάντως, ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια συζήτηση με την ΝΔ και δεν ξέρω αν θα υπάρξει, ή ακόμα και εάν υπάρξει, αν θα καρποφορήσει, γιατί κάποιοι επιμένουν σε αυτή την πολιτική που εμείς είμαστε απέναντι. Διαφωνούμε με αυτήν την πολιτική σε όλους τους τόνους. Και εδώ και στις Βρυξέλες. Εάν λοιπόν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αλλάξει "ρότα" θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο ίδιο πάντως χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη συσπείρωση της κεντροδεξιάς. «Θα έλεγα ότι επιβάλλεται η αστική δημοκρατία να αναλάβει το βάρος των προβλημάτων του σήμερα και των ανομημάτων του χθες», δήλωσε.

Ζήτησε, τέλος, συμφωνία στις ασκούμενες πολιτικές. «Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στις ακολουθητέα πολιτική, δηλαδή ποια συγκεκριμένα πολιτική θα ακολουθήσουμε. Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α –αίφνης- είναι λάθος. Σας ακούω να μιλάτε 1 ώρα για αυτό το θέμα και όλοι έχετε δίκιο. Ο καθένας, από την δική του πλευρά, καταγγέλλει αυτό το πράγμα ως λάθος. Άλλο θέμα, ο «μονόδρομος» προς την Ουάσιγκτον. Μας οδηγεί σε αδιέξοδα περισσότερα και μεγαλύτερα από αυτά στα οποία βρίσκονται σήμερα οι αγρότες», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα