Έκδοση νέων εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην έκδοση νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για όλους τους υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων θα προχωρήσει μέσα στο Σεπτέμβριο από το taxisnet το υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αυξήσεις τις δόσεις πληρωμής του φόρου ακινήτων ώστε οι φορολογούμενοι να πληρώσουν με μικρότερα ποσά ανά δόση, αναγνωρίζοντας ότι η φορολογική επιβάρυνση γενικότερα έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής

των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η νέα έκδοση εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ που θα περιλαμβάνουν και το νέο αριθμό δόσεων. Μάλιστα αυτό το θέμα θα έρθει και στη Βουλή με το ξεκίνημα του τρίτου θερινού τμήματος στο οποίο η κυβέρνηση θα καταθέσει τις όποιες αλλαγές αποφασιστούν για τον φετινό ΕΝΦΙΑ, καθώς και τη ρύθμιση για την αλλαγή του αριθμού των δόσεων αποπληρωμής του φόρου.

Με βάση τα παραπάνω θα υπάρξει αλλαγή και στα όσα αναγράφονται στα υφιστάμενα εκκαθαριστικά και εκτιμάται ότι τα νέα σημειώματα θα είναι έτοιμα έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε οι υπόχρεοι να καταβάλουν την πρώτη δόση έως το τέλος του ίδιου μήνα. Πάντως, πέραν των ρυθμίσεων που θα γίνουν για φέτος, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ελάφρυνση του φόρου για τα επόμενα χρόνια.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το θέμα αυτό θα αποτελέσει σημείο διαπραγμάτευσης με την τρόικα και αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο εάν θα υπάρξουν από το 2015 νέες αλλαγές στον φόρο καθώς δεν φαίνεται να είναι έτοιμοι να αποδεχθούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο τώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας μας.

Το άρθρο Έκδοση νέων εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα