Σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του νεαρού στο Μισούρι

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε με έξι σφαίρες τον νεαρό στέκεται πάνω από το πτώμα και μιλάει στο τηλέφωνο. Το βίντεο τράβηξε γειτόνισσα μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την εν ψυχρώ δολοφονία.

Ο Μάικλ Μπράουν κείτεται νεκρός στη μέση του δρόμου, ενώ οι αστυνομικοί έχουν μόλις αποκλείσει τη γύρω περιοχή.

Νέα νύχτα επεισοδίων
Η αστυνομία δέχθηκε «σφοδρά πυρά» και 31 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από τα πυρά των διαδηλωτών, υποστήριξαν σήμερα οι αρχές για τις νέες

φυλετικές ταραχές στο Φέργκιουσον του Μισούρι.

«Ούτε μία σφαίρα δεν ρίχθηκε από αστυνομικούς, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν σφοδρή επίθεση (τη νύκτα της Δευτέρας)», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αξιωματικός της αστυνομίας Ρον Τζόνσον, ισχυριζόμενος πως οι δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από πυρά διαδηλωτών και προσθέτοντας πως η αστυνομία κατέσχεσε δύο όπλα, καθώς και μια βόμβα μολότοφ.

«Αυτές δεν είναι ενέργειες διαδηλωτών, αλλά ενέργειες βίαιων εγκληματιών», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ζήτησε από τους ντόπιους να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας, ώστε να διακρίνονται από τους βίαιους ταραχοποιούς, μερικοί από τους οποίους έχουν φθάσει ακόμη και από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μόνο και μόνο για να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό.

«Θέλω να ενθαρρύνω τους καλούς ανθρώπους αυτής της περιοχής να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας. Κάντε τις φωνές σας να ακουστούν, ώστε να μπορούν να σας βλέπουν, ώστε να μην είμαστε η κάλυψη βίαιων ταρασοποιών», δήλωσε ο Τζόνσον.

Διαδηλώσεις ως επί το πλείστον ειρηνικές, αλλά και με ξεσπάσματα βίας από μικρότερες ομάδες, έχουν ξεκινήσει αφότου ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν δολοφονήθηκε στις 9 Αυγούστου στο Φέργκιουσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα