Θανατηφόρος ανεμοστρόβιλος «θέρισε» την Οκλαχόμα

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατατάσσεται στο επίπεδο EF4, ενώ οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν έφτασαν τα 200 μίλια την ώρα. Το πέρασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου κατέστρεψε μεγάλο μέρος μιας περιοχής στην Οκλαχόμα.

Την περασμένη Πέμπτη, 10 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας

για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.

Από τον μέχρι τώρα απολογισμό των θυμάτων -όπως υποστηρίζει το CNN- ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 200 και ανάμεσά τους είναι περίπου 70 αφορούν σε μαθητές. Φόβοι υπάρχουν ότι δεκάδες παιδιά και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου «Plaza Towers» είναι νεκροί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβερνήτη της Οκλαχόμα Μαίρη Φέιλιν νωρίς χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα