Τέσσερις χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με λύσσα σε Ρομά

18:43 7/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου.

Τα τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής σταμάτησαν τον Χρήστο Δημητρίου μόνο και μόνο επειδή είναι Ρομά.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο ένας τον τράβηξε από το μπουφάν από πίσω όπου είχε ρίξει στη πλάτη ένα βαλιτσάκι που κουβάλαγε τη πραμάτεια του, μικροεμπορεύματα που πούλαγε για να ζήσει τις τρεις κόρες του. Του ζήτησε να ανοίξει τη βαλίτσα

για αν δει τι είχε μέσα.

Μόλις του μίλησε λέγοντας του «περίμενε να την ανοίξω» έφαγε γροθιά στο πρόσωπο όπου του έσπασαν δύο δόντια. Μετά τον ρίξανε κάτω και τον χτύπησαν με κλωτσιές στο σώμα και του έσπασαν το πόδι. Χρησιμοποίησαν την γνωστή τους τακτική σε παρόμοιες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών για να απομακρύνουν περαστικούς φωνάζοντας «είναι κλέφτης». Με την παρέμβαση πιο αποφασισμένων διερχόμενων σταμάτησαν και απομακρύνθηκαν.

Ο Χρήστος Δημητρίου κατέληξε στον Ευαγγελισμό όπου υπέστη εγχείρηση για την σύνδεση του σπασμένου του ποδιού.

Μιλώντας στην ΚΕΕΡΦΑ είπε ότι «ο φασίστας που με χτύπησε ήταν εκτός εαυτού όταν είδε το αίμα να τρέχει στο πρόσωπο μου σαν να το χαιρόταν. Ήθελε να με σκοτώσει. Γιατί; Επειδή είμαι Ρομά; Δεν έχω ούτε μία καταδίκη. Πουλάω αρώματα για να βγάλω δέκα ευρώ για να ζήσω τα παιδιά μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα