«Τέλος» στην υποτίμησή του επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ

Η νέα …γραμμή Βενιζέλου, λοιπόν, βάζει μπρος την επιχείρηση «τέλος στα ψέματα». «Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό», λένε συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση υποτιμά τον …συνεταίρο της, πράγμα που θεωρεί ότι δεν δικαιολογείται από το μικρότερο μέγεθός του. Μετά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λοιπόν, η Ιπποκράτους εστιάζει στην καταπολέμηση

της ανεργίας, την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τη θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων, πράξεις για τις οποίες έχει ούτως ή άλλως δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο …γενικώς πρόβλημα με τη «συμπεριφορά» του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και με συγκεκριμένους υπουργούς. Και ενώ τα αισθήματα της πράσινης ηγετικής ομάδας είναι παραπάνω από γνωστά για τον Γιάννη Στουρνάρα, παρά τις ιδεολογικές του αναφορές στο παρελθόν, «κόκκινο πανί» για την Ιπποκράτους συνιστά πλέον και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην τελευταία σύσκεψη αρχηγών, και παρά το γεγονός ότι το μείζον ζήτημα της ανεργίας ετέθη στο τραπέζι από την πλευρά και των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης δεν μπήκε ποτέ στην αίθουσα για να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ζήτησε να μην μπει, κατηγορώντας τον για κακό χειρισμό στο θέμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τα προγράμματα κοινοφελούς εργασίας για 400.000 ανέργους. Το θέμα του Βρούτση πάντως απασχόλησε και χθες τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ερώτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα για ανέργους κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εγκαλώντας τον ουσιαστικά για καθυστερήσεις και …μικροκομματικές επιδιώξεις που ως αποτέλεσμα έχουν τη μη υλοποίηση της πρότασης. Η ερώτηση μάλιστα αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή, οπότε δεν αποκλείεται η ένταση να μεταφερθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την ίδια ώρα, επίθεση πραγματοποίησε ο κ.Βενιζέλος και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, επικρίνοντας την στάση του στον ενιαίο φόρο ακινήτων και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ειδικά για την τελευταία, υποστήριξε ότι ενώ την είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ και εκείνος την είχε κρίνει «ανώριμη» παραπέμποντάς την για συζήτηση με την τρόικα, την επανέφερε μόνος του ως πρόταση, χωρίς να έχει προηγηθεί νέα συνάντηση με την τρόικα, παρουσιάζοντάς την πλέον ως ώριμη να γίνει, προκειμένου ο ίδιος να καρπωθεί τα πολιτικά οφέλη.

Όσο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πάντως, στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι την στιγμή της συζήτησης στη Βουλή, η ΝΔ θα έρθει σε δύσκολη θέση και «θα σκεφτεί πολύ αν θα επιλέξει την μικροπολιτική, φλερτάροντας με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ή θα παρουσιάσει εικόνα σοβαρού, ευρωπαϊκού κόμματος»… Καλούν άλλωστε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, που πιστεύουν ότι ο νεοναζισμός, η ρατσιστική και κοινωνική βία πρέπει να περιθωριοποιηθούν και η Ελλάδα να ενσωματώσει την οδηγία της ΕΕ, να το στηρίξουν. Διαφορετικά, κάνοντας λόγο για «θέμα πολιτικής ευθύνης όλων των πολιτικών κομμάτων, «ο καθένας πλέον πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», λένε, δια στόματος και του γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη.

Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ επενδύει πλέον σε αυτή τη συμπεριφορά του …σκληρού ροκ, όπου διαφωνεί, ή νοιώθει να αδικείται με τις προτάσεις του να οικειοποιούνται από την κυβέρνηση, μετά από λίγο καιρό και να παρουσιάζονται ως δικές της, κάνοντας λόγο για τακτική …βίαιης ωρίμανσης. Στο κάτω κάτω, λένε, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να χάσει κάτι…

Keywords
Τυχαία Θέματα