Τέλος Ιουλίου η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

10:40 1/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Παράταση δυο εβδομάδων, μέχρι το τέλος Ιουλίου, εξασφαλίζει σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η τρόικα δέχθηκε την ολιγοήμερη παράταση αλλά ξεκαθαρίζει ότι η πώληση του ΤΤ είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. Δηλαδή αν η πώληση δεν ολοκληρωθεί τότε η δόση δεν θα δοθεί

στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το μνημόνιο το ΤΤ θα έπρεπε να έχει πωληθεί μέχρι της 15 Ιουλίου. Ήδη όλοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να λαμβάνουν οικονομικά στοιχεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ακονίζουν τα μαχαίρια τους

Το ισχυρό ενδιαφέρον της Alpha Bank για το ΤΤ υπογράμμισε ο πρόεδρος της Alpha κ. Γιάννης Κωστόπουλος: «Μας ενδιαφέρει η εξαγορά του ΤΤ και θα καταθέσουμε σοβαρή πρόταση, ότι στόχος της Alpha Bank είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να απορροφηθεί σε περίπτωση εξαγοράς και να επανακτήσει το παραδοσιακό του προφίλ ως τράπεζα για τον μικρό και το μεσαίο αποταμιευτή».

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται επίσης το ενδιαφέρον της Eurobank και της Εθνικής ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και ξένοι επενδυτές. Ωστόσο, σε ότι αφορά τους ξένους, διατυπώνονται αιτιάσεις για την ποιότητά τους σε ότι αφορά την εμπειρία τους σε τραπεζικές εργασίες. Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι εμφανίζει σχετικό προβάδισμα η Eurobank. Η απόκτηση του ΤΤ θα ισχυροποιούσε την Eurobank καθιστώντας τη ελκυστικότερη για την επικείμενη ιδιωτικοποιησή της. Στελέχη της Eurobank υπογραμμίζουν ότι η συγχώνευση των δυο οργανισμών δημιουργεί μεγάλες οικονομίες κλίμακος. Αντίθετα η Τράπεζα Πειραιώς -έχοντας πραγματοποιήσει 6 εξαγορές τους τελευταίους μήνες- δεν επιθυμεί επιπλέον κινήσεις έχοντας ως στόχο την γρήγορη και αποτελεσματική ενοποίηση του ομίλου. Η τελική απόφαση ανήκει στο ΤΧΣ βασικού μετόχου τόσο του ΤΤ όσο και της Eurobank αλλά και των άλλων συστημικών τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα