Τα μηχανήματα χαλάνε λέει ο Γεωργιάδης

Ο τομογράφος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή, όπως κατήγγειλε η ΕΙΝΑΠ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

«Τα μηχανήματα χαλάνε» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Mega, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι μέχρι το μεσημέρι θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και εξήγησε πως η βλάβη δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί από την εταιρεία και παραγγέλθηκε η πλακέτα από το εξωτερικό, η οποία θα έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Προανήγγειλε ακόμη ότι σε ένα μήνα το πολύ από σήμερα θα έχει μπει και θα λειτουργεί και ο δεύτερος αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα αγοραστεί μέσω του ΕΣΠΑ.

«Παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τον ΕΟΠΥΥ»

Με αφορμή την επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ την οποία ξεκίνησε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), ο υπουργός Υγείας, αν και παραδέχθηκε ότι ο ΣΕΚ «έχει πάρα πολλά δίκια», προειδοποίησε πως «παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή».

Ανέφερε συγκεκριμένα πως ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει σύμβαση με όσους κάνουν επίσχεση, πέραν ενός χρονικού διαστήματος διαμαρτυρίας.

«Αν συνεχιστεί αυτό θα σημαίνει ότι μπορούν να υπάρχουν χωρίς να έχουν σχέση με τον ΕΟΠΥΥ», επισήμανε και διεμήνυσε ότι «ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε εκβιασμό τύπου επισχέσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα