Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς

Περίπου 1,5 με 2 φορές υπερκαλύφθηκε από ξένους θεσμικούς επενδυτές το placement της Millennium BCP για τη διάθεση του συνόλου της συμμετοχής του στον όμιλο Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών έκλεισε αργά χθες το βράδυ ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούνται οι τελικές διαβουλεύσεις της BCP με τους επενδυτές για τον καθορισμό της τιμής και του discount με το οποίο οι νέοι επενδυτές –κυρίως από ΗΠΑ και Ευρώπη- θα αποκτήσουν τις μετοχές

και τα δικαιώματα της BCP. Η συναλλαγή θα γίνει σήμερα πριν την έναρξη της συνεδρίασης ενώ το τίμημα αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 500 έως 600 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για πακέτο 235 εκατ. μετοχών, που αντιστοιχούν στο 4,5% του συνολικού αριθμού μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και ισάριθμα warrants που όταν και αν ασκηθούν θα αντιστοιχούν στο 20,16% των μετοχών της τράπεζας. Έτσι άμεσα και έμμεσα θα μεταβιβαστεί ποσοστό που ανέρχεται στο 25% των μετοχών της τράπεζας.

Στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το placement και υπογραμμίζουν τη μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών οι οποίοι υπερκάλυψαν την προσφορά μέσα σε διάστημα μόλις 5 ωρών. Πρόκειται για κίνηση που αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο για τον Όμιλο Πειραιώς αλλά ευρύτερα για το τραπεζικό σύστημα και τις οικονομικές προοπτικές της χώρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πορτογαλικός όμιλος θα λογιστικοποιήσει ένα λίαν ευκαταφρόνητο κέρδος καθώς για τη συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς είχε διαθέσει 400 εκατ. ευρώ. Τα 400 εκατ. ευρώ είχαν τοποθετηθεί στην Πειραιώς στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αγορά της ελληνικής θυγατρικής της BCP, Millennium, από τον όμιλο Πειραιώς.

Η κίνηση της Millennium BCP αν και αναμενόμενη, καθώς ήταν δεδομένη η απόφασή της να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ωστόσο έκπληξη προκάλεσε ο χρόνος υλοποίησης καθώς η κίνηση πραγματοποιείται σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών από την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, ο πορτογαλικός όμιλος, σπεύδει να εκμεταλλευτεί το μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει για μετοχές ελληνικών τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα