Τα Χρυσά Βατόμουρα της SuperLeague

17:42 4/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Τι ‘χες ΑΕΚ, τι ‘χα πάντα…

Τι επιπλέον να γράψουμε για την ΑΕΚ που δεν έχει γραφεί ή ειπωθεί. Η μαύρη σελίδα της 89χρονης ιστορίας γράφτηκε την 21η Απριλίου με την ήττα από το Περιστέρι. Η Ενωση υποβιβάστηκε στη FootballLeague πληρώνοντας τα λάθη ετών, αλλά και τον προγραμματισμό της εφετινής χρονιάς. Ρόστερ με παίκτες που δεν

είχαν παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο και ένας προπονητής (Βαγγέλης Βλάχος) που αποδείχθηκε λίγος. Λάθος αποφάσεις (απόλυση Λίνεν), απλήρωτοι παίκτες και οι ανεγκέφαλοι που μπούκαραν στο γήπεδο στο ματς με τον Πανθρακικό, συνέθεσαν την εικόνα της ΑΕΚ που δεν γλίτωσε το απευκταίο.

Μαράθηκε το τριφύλλι #ektos_evropis

Μία από τα ίδια και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος γλίτωσε από τους μπελάδες του υποβιβασμού, αλλά για πρώτη φορά από τη σεζόν 1996-97 μένει εκτός Ευρώπης! Ο Γιάννης Αλαφούζος με την Παναθηναϊκή Συμμαχία ανέλαβε να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο (κυρίως το οικονομικό), αλλά μια σειρά από λανθασμένες αποφάσεις οδήγησαν την ομάδα στο γκρεμό. Αρχικά, φεύγει ο Καραγκούνης (γιατί έτσι ήθελε ο Φερέιρα), στη συνέχεια φεύγει ο Κατσουράνης (γιατί έτσι ήθελε ο Αλαφούζος), μετά αποχώρησαν Βύντρα, Σπυρόπουλος και Χριστοδουλόπουλος και μαζί με αυτούς ο Πορτογάλος προπονητής, ο Ρότσα, ο… καλτ Φάμπρι, αλλά και ο Βονόρτας, ο οποίος δίνει τη θέση του στον Γιάννη Αναστασίου με παρακαταθήκη την εξαιρετική εικόνα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Είσαι αήττητος; Απολύεσαι!

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έρχεται στον Ολυμπιακό να αντικαταστήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Εξ αρχής το έργο του ήταν δύσκολο, αφού ο Ισπανός είχε αγαπηθεί από τον κόσμο και δη τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» προχωρούν αήττητοι στο πρωτάθλημα, δείχνουν από τις πρώτες αγωνιστικές πως θα φτάσουν με άνεση στην κατάκτηση του 40ου τίτλου, αλλά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν ικανοποιεί τον απαιτητικό κόσμο και φυσικά τον Μαρινάκη. Ο Πορτογάλος περνά την πόρτα της εξόδου αήττητος και με τον Ολυμπιακό στο EuropaLeague. Ο Νικοπολίδης αναλαμβάνει μέχρι να έρθει ο Μίτσελ, ο οποίος πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά χάνει το αήττητο από τον Ατρόμητο του Νίκου Αναστόπουλο.

Αρης… από άλλο πλανήτη

Η ομάδα με τις περισσότερες αλλαγές προπονητών. Ο Μάκης Κατσαβάκης αποχώρησε νωρίς, ανέλαβαν οι Πασσιαλής-Μπουγιουκλής, ήρθε ο Αλκαράθ, επέστρεψε ο Μιχαλήτσος και τελικά ο Σούλης Παπαδόπουλος κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να κρατήσει τον Αρη στη μεγάλη κατηγορία. Κάτι που κατάφερε με τις σπουδαίες νίκες κόντρα σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης. Η αποφυγή του υποβιβασμού τις τελευταίες αγωνιστικές έφερε ανακούφιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεν σβήνει όμως μια κακή χρονιά με πολλές ήττες, τραγικές εμφανίσεις, διοικητικές αναταραχές και το βαρύ 4-1 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το λάθος του Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης έπαιξε με τη φωτιά. Αποφάσισε ότι ο Πάμπλο Γκαρσία δεν μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο (αγωνιστικά) στον ΠΑΟΚ και πέραν κάποιων σημαντικών λεπτών, δεν μπορεί να βοηθήσει όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό, φυσικά, δεν άρεσε στον Ουρουγουανό, ο οποίος δεν χώνεψε ποτέ τον πάγκο. Η ρήξη δεν άργησε να έρθει, ο Ιβάν Σαββίδης όμως φρόντισε εξ αρχής να πάρει τη θέση του προπονητή. Παράλληλα, όμως, ξεκαθάρισε και στους δύο πως πρέπει να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό για να μην επηρεάσει την ομάδα. Ο Πάμπλο Γκαρσία έφυγε, ο κόσμος πικράθηκε και ο Δώνης έγινε το «μαύρο» πρόβατο στην Τούμπα. Αποδοκιμασίες και ένταση με οπαδούς ήταν οι εικόνες που ακολούθησαν. Ο Γιώργος Δώνης παραμένει στον πάγκο, αλλά γνωρίζει πως η πρόκριση στον τελικό και η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι το τελευταίο του χαρτί για να διορθώση το λάθος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα